You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Učitavanje...

Milutin Folić

Milutin Folić

Osnivać, Sillage, Srbija


Gospodin Milutin Folić je diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu kao jedan od najboljih studenata generacije. Govori 6 jezika i izgradio je uspešnu karijeru kao član projektnih timova u Beogradu i inostranstvu. Od 2008. godine do danas vodi privatni arhitektonski biro Folic Architects ltd.
FOLIC ARCHITECTS je studio za arhitektonski dizajn osnovan kao nastavak dve porodične prakse arhitekture sa preko 30 godina radnog iskustva koji uključuju više od 200 projekata. Kompanija posluje lokalno i globalno iz svoje kancelarije u Beogradu, Srbija. Trenutno je jedan od vodećih domaćih arhitektonskih studija, koji zapošljava licencirane arhitekte, urbaniste, inženjere i tehničare koji, zajedno sa spoljnim saradnicima iz drugih inženjerskih profesija, rade na projektima u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Rusiji. Poslednjih godina studio se fokusirao uglavnom na projektovanje velikih stambeno-poslovnih kompleksa u Beogradu, koji prelaze 50.000m2 GFA, a određene zgrade su u potpunosti izvedene ili su u fazi implementacije. Neki od njih uključuju komplekse poput Kapija Vračara, Cara Uroša, Green Hill Dedinje, Sredačka, Taurunum i drugi.
Pored dizajniranja, studio se takođe bavi urbanističkim planiranjem, istraživanjem, održivim razvojem, pripremom lokacije i građevinskim konsaltingom
Naš pragmatični projektni pristup vođen je zahtevima korisnika, funkcionalnošću dizajniranih područja, racionalnošću strukture i urbanom osetljivom formom, koja svojom zapremnošću upotpunjuje svoje okruženje.           
Od 2014. do 2019. bio je gradski arhitekta i glavni urbanista grada Beograda
U ovom periodu inicirao je i radio na usvajanju strateških dokumenata - novog Generalnog plana i Gradske strategije kroz koje su postavljeni glavni pravci daljeg razvoja: preokret hijerarhije u saobraćaju u korist pešaka, biciklista i javnog prevoza, zatim o korišćenju prirodnih resursa usmeravanjem Beograda na obale reka - uklanjanjem železničkih i industrijskih kapaciteta iz centralnih zona omogućavajući treći strateški cilj - da se grad ne širi izvan svojih prirodnih granica, već implozijom - korišćenjem bivših industrijskih zona unutar grad.
Tokom mandata usvojeno je više od 200 planova detaljne regulacije, što je četiri puta više nego u istom prethodnom periodu. Rezultat toga je oživljavanje građevinske industrije koja je od Beograda napravila grad kranova i obezbedila sredstva za ulaganje u infrastrukturu i uređenje grada, čime je postala privlačnija za nove investicije.
Gospodin Folić je takođe inicijator i vođa projekta „Identitet - mobilnost - ekologija grada“. Ključni ciljevi ovog strateškog projekta su: Jačanje IDENTITETA Grada, Promovisanje koncepta ODRŽIVE MOBILNOSTI i uvođenje EKOLOŠKE SVESTI. U okviru realizacije, projekat je uveo knjigu standarda, do sada je završeno 20.000 m2 novih pešačkih zona, 20 km novih biciklističkih staza kroz podprojekat „Beogradski bicikl“, veliki trgovi, parkovi, fasade i priobalne površine su izgrađene i uređene. Sve ove aktivnosti usmerene su ka jednom opštem cilju - poboljšanju kvaliteta života.
Godine 2019. osnovao je novu konsultantsku kompaniju Sillage čiji je glavni fokus savetovanje stranih investitora i prodaja nekretnina u Srbiji.
Govornici

Guy Perry

Maxence Liagre

Dietmar Reindl

Reinhard Winiwarter

Krisztián Hornok MRICS

Neno Kovačević

Sylvie Milosević

Ricardo Rodrigues

Ortac Ozortac

Lampros (Labros) Bouklis

Nicholas Bouiri

Aleksandra Saša Krstanović

Davide Padoa

Marin Štenglin

Guniz Celen

Kevin Wallace

Iulian Sava

Tomislav Čeh

Alen Komič

Milutin Folić

Kristijan Luft

Uroš Grujić

Adrián Limp

Miodrag Gazibara

Stefan Ćatić

Bojan Petković

Alexander Samonig

Vlatko Đuriček

Oliver Szocs

Vojislav Popović

Srđan Vujičić

Zoran Cekic

Aleksandar M. Leko

Predrag Milutinović

Craig Smith

Bojan Jevtić

Magsud Rahmanov

dr Marcià Codinachs

Jovana Cvetković

Tahir Hanif

Edo Bratović

Vladan Vešković

Josip Sertć

Tobias Siegel

Robert Matić

Edward Jervis

Uroš Đaković

Uroš Vukomanović

Milan Sajović

Alexander Petritz

Gianmarco Baldini Ćurčić

Nikola Ristivojević

Karel Stransky

Tomasz Wrzesiewski

Katarina Gajić

Predrag Ćatić

Živorad Vasić

Romina Jenei

Janko Stojanović

Christoph Papousek

Dejan Majić

Gabriela Reyes Vidro

Jovan Mladenović

Kristina Zanič

Nikola Avram

Christian Walter

Danijela Poljak

Lana Petrak

Olivera Dzelić

Alex Linchev

Janko Žnidarsic

Ivana Nešković

Petar Brajović

Dr Renata Pindžo

Miša Lazović

Murat Ozel

Nikola Nedeljković

Dieter Kornek

Veljko Antonić

Dilek Sezer

Vladimir Pavlović

Zeljko Torbica

Milica Đinđić

Boštjan Boh

David Canta

Darko Đorić

Nenad Suzić

dr Jelena Slović

Sava Jović

Slavica Milić

Gligorije Brajković

Zoran Danilović

Ljubomir Drekić

Vladimir Gugl

James Kinnell

Ivan Hercl

Zorana MIlidrag

Stevan Todorović

Nebojša Novaković

Angelina Nekić

Goran

Ivana Lakić

Andreja Marolt

Nebojša Glišić

Pojedinosti događaja

Hibridni događaj

Saznaj više
Socijalne mreže