You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Učitavanje...

prof. dr Iva Kovačić

prof. dr Iva Kovačić

Građevinski fakultet, TU Wien, Beč, Austrija


Iva Kovačić je univerzitetska profesorka i šef Katedre za integrisano planiranje i industrijsku gradnju Građevinskog fakulteta TU Wien i glavni inspektor i članica Centra za geometriju i računarski dizajn TU Vien. Iva Kovačić takođe predaje na Univerzitetu u Zagrebu, Hrvatska; Univerzitet u Stuttgartu, Nemačka i Univerzitet Jonskoping, Švedska. Članica je Senata TU Vien i pr profesora u Senatu.
Iva Kovačić je stručnjak za informaciono modeliranje zgrada u interdisciplinarnom planiranju i integrisanoj analizi i optimizaciji njihovih životnih ciklusa.
Njeno istraživanje se fokusira na računarski dizajn i modeliranje informacija o zgradama, kao i digitalne platforme za upotpunjenu ekonomiju. Koordinator je brojnih finansiranih istraživačkih projekata, kao što su: Specijalno istraživačko područje FVF „Napredni digitalni dizajn“; Housing 4.0 - Digitalna platforma za povoljno stanovanje; SCI_BIM: Skeniranje i prikupljanje podataka za integrisanu procenu resursa i energije korišćenjem informacionog modeliranja zgrada; BIMaterijal: BIM, materijalni pasoši; BIM Sustain: Optimizacija procesa za održivi dizajn podržan od BIM-a, BaMa: uravnotežena proizvodnja.
Iva Kovačić je osnivač Integrisane BIM Design Lab, kao nastavne platforme vođene istraživanjem, koja povezuje studente, istraživače i industriju.
Po završetku master studija arhitekture, Iva Kovačić se nekoliko godina bavila arhitekturom u SAD-u, Austriji i Nemačkoj. Diplomirala je masterom sa temom „Upravljanje projektima u građevinarstvu“ na Univerzitetu Bauhaus Veimar. 2005. godine doktorirala je na TU Vien sa disertacijom: „Razvijanje strategija održivog planiranja: izgradnja kao dinamički sistem“.
2016. godine kvalifikovala se za Venia Docendi za integrisano planiranje sa habilitacijom „Napredak u integrisanom dizajnu i metodologiji planiranja zgrada: istraživačke studije za optimizaciju interakcije ljudi - procesa - tehnologije u industriji arhitekture, inženjeringa i građevine (AEC)“.
Iva Kovačić je članica Bavarske komore arhitekata, sertifikovani nemački savet za održivu izgradnju DGB / OGNI revizor; Član CIB-a, Radne grupe V96, V78; SDEVES, Međunarodnog centra za održivi razvoj energetskih sistema voda i životne sredine i EPOS, Inženjersko organizaciono projektno društvo. Pored toga, ona deluje kao naučni urednik i recenzent u brojnim naučnim časopisima, kao i za švedsku Agenciju za finansiranje, FORMAS.
 
Govornici
Pojedinosti događaja

Hibridni događaj

Saznaj više
Socijalne mreže