Stanko Komarica, Direktor, Desk & More, Srbija

2023
image
Stanko Komarica je iskusni viši direktor,  uspešno upravlja multinacionalnim organizacijama u Srbiji. Poznat po svojoj sposobnosti da ostvaruje rast putem  strateškog  razvoja struktura, politika i procedura  kompanije, Stanko se ističe u privlačenju i zadržavanju klijenata, poboljšanju  operativne efikasnosti i obezbeđivanju zadovoljstva klijenata.
Trenutno obavlja funkciju direktora u kompaniji Desk&More, Marera Investment Group u Beogradu, Srbija, od decembra 2019. godine. Stanko je odgovoran za upravljanje investicijama u okviru portfolija  od 14.000m2. Aktivno učestvuje u kreiranju, razvoju, sprovođenju i evaluaciji dugoročnih poslovnih planova i investicionih puteva. Stanko nadgleda operacije kompanije, prodajne timove i timove za pružanje usluga,  sprovodi prodajne strategije i uvodi nove proizvode radi povećanja prihoda i  EBITDA. Uspešno je izgradio  mrežu potencijalnih klijenata i velikih naloga, obezbedio  vernu bazu kupaca i postigao prodajne i profitne ciljeve.
Stanko je magistrirao ekonomiju sa specijalizacijom u IT Accounting frauds i Internal Audit. Tokom svoje karijere, Stanko se aktivno angažovao u različitim projektima i aktivnostima, stičući vredne sertifikate i veštine. Značajni projekti uključuju upravljanje i dizajn aplikacije i platforme Desk&More, kao i implementaciju softverskih rešenja za ljudske resurse u kompaniji Manpower Group Serbia. Takođe je učestvovao na konferencijama i stekao sertifikate u oblastima preduzetništva, informacionih tehnologija i marketinga.