Jelena Vladisavljević, Generalni direktor, Datatek, Srbija

2024
image
Jelena se preko 15 godina bavi menadžmentom u IT-u na domaćim i regionalnim projektima. Trenutno obavlja funkciju generalnog direktora kompanije Datatek koja se poslednjih 18 godina bavi sistem integracijom i uslugama vezanim za IT infrastrukturu i cyber security.
Nakon završetka osnovih i master studija informacionih sistema i tehnologija na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, nastavila je usavršavanje vezano za upravljanje projektima, bezbednost podataka i tehnološke inovacije koje čine da IT bude pokretač razvoja u kompanijama. Vodila je više projekata implementacije visoko dostupne IT infrastrukture, finansiranih od strane Evropske unije, koji su podigli nivo cyber zaštite i otpornosti na otkaze kod insititucija
krajnjih korisnika.
Godinama vodi procese unapređenja i optimizacije cyber zaštite kod domaćih i internacionalnih kompanija. Poseban akcenat i doprinos je dala je projekatu Crowd Immunity with Cyber Trapper, finansiran od strane programa Horizon2020 koji je osvojio prvo mesto za inovativne cybersecurity tehnologije na nivou EU u konkurenciji od 260 pristiglih rešenja.