Fatih Karaca, Predsednik Tursko Srpske poslovne asocijacije, Srbija

2024
image
Fatih Karaca je tursko-srpski preduzetnik i poslovni stručnjak sa raznovrsnim iskustvom u bankarstvu i finansijskoj industriji. Osnivač je i vlasnik kompanije Karaca doo, sa sedištem u Beogradu.
U januaru 2022. godine Fatih je osnovao sopstvenu kompaniju Karaca doo koja pruža usluge razvoja poslovanja i konsaltinga. Kompanija se specijalizuje u različitim sektorima, uključujući nekretnine, gde stvara brendove za turske građevinske kompanije i pruža materijale za projekte iz Turske. Karaca doo takođe se bavi razvojem poslovanja, posedujući distributivna prava za srpske kompanije na turskim tržištima i turske kompanije na srpskim tržištima.
Fatih je stekao vredno iskustvo na početku svoje karijere, koja traje već više od 20 godina, kroz pozicije u TC Ziraat Bankası u Izmiru i Ankari. Obavljao je različite uloge kao što su pomoćnik menadžera i specijalista, gde je doprinosio u oblastima potrošačkih kredita, upravljanja resursima i marketinškim aktivnostima.
Nakon rada u Turskoj, 2010. godine odlazi u Skoplje, gde je radio u Ziraat Banka ad Skoplje kao pomoćnik menadžera. Bio je odgovoran za kredite i marketing. Uspešno je uspostavio mrežu poslovanja sa MasterCard karticama. Fatih je takođe imao ključnu ulogu u spajanju Ziraat Banke ad Skoplje sa Halkbankom ad Skoplje.
Fatih se pridružio Halkbank ad Skoplje 2010. godine kao predstavnik kancelarije u Beogradu. Obavljao je obimna istraživanja, analize i izveštavanja o srpskom tržištu, olakšavajući komunikaciju i saradnju između Halkbanka u Turskoj i srpskih pružalaca usluga. Učestvovao je u procesu preuzimanja Čačanske banke u Srbiji, kao i u implementaciji brenda Halkbank u Srbiji.
Od 2015. godine do osnivanja svoje kompanije, radio je u Halkbank ad Beograd obavljajući funkciju direktora marketinga. Na ovoj poziciji, bio je odgovoran za različita odeljenja, uključujući SME marketing i odeljenje za alternativne distribucije. Uspostavio je efikasne komunikacijske kanale između turskih klijenata u Srbiji i srpskih klijenata u Turskoj. Izdvajao se u rešavanju sukoba klijenata i pružanju rešenja, kao i u mentorstvu zaposlenih u poslovnim i komunikacijskim pitanjima.
Fatih je započeo svoje obrazovanje na Univerzitetu Pamukkale u Denizliju, gde je stekao diplomu iz tekstilnog inženjerstva. Nakon toga stekao je MBA diplomu na Univerzitetu Gazi u Ankari.
Kroz svoju karijeru, Fatih Karaca je pokazao snažno opredeljenje za profesionalni razvoj, preduzetništvo i iskorišćavanje svojih stručnih znanja u bankarstvu, marketingu i razvoju poslovanja. Sa svojim preduzetničkim poduhvatom, Karaca doo, on nastavlja da doprinosi poslovnoj zajednici i podržava kompanije u njihovom rastu i razvoju.