Mahmuta-Maša Aganović-Tukušić, MRICS, osnivač i izvršni direktor, Infiniti Capital Advisors

2024
image
Mahmuta-Maša Aganović-Tukušić je iskusan interdisciplinarni strateg i savetnik specijalizovan za investicije i razvoj u sektoru turizma. Kao osnivač i izvršni direktor Infiniti Capital Advisors-a, ona donosi bogatu stručnost u upravljanju poslovnim procesima, sa posebnim fokusom na razvoj HTL industrije.
Njena raznovrsna pozadina obuhvata arhitekturu, urbani razvoj i finansije, omogućavajući joj da pruži sveobuhvatna i inovativna rešenja svojim klijentima. Jedno od njenih dragih dostignuća je što je bila deo tima koji je 2014. godine uveo prvi brendirani hotel u Sarajevu, što je označilo značajnu prekretnicu u gradskom ugostiteljstvu.
Sa preko 20 godina profesionalnog iskustva, Mahmuta-Maša je uspešno razvila brojne zdravstvene, hotelske, ugostiteljske i mešovite projekte. Njena uloga kao arhitekte i poslovnog konsultanta obuhvata ceo životni ciklus projekta, od početka i razvoja koncepta do finansijskog modeliranja, franšizinga, finansiranja banaka, implementacije i poslovanja.
Njeni napori imaju za cilj unapređenje investicione klime u turizmu, podsticanje ekonomskog rasta i razvoja u regionu.
Mahmuta-Mašina strateška vizija, kombinovana sa njenom multidisciplinarnom ekspertizom, pozicionira je kao vodeću ličnost u investicionom i razvojnom pejzažu turističke industrije.