Miluša Okiljević, Managing Partner, OM&Partners, Srbija

2024
image
Miluša je vodeći partner u OM&Partners. Ona se prvenstveno fokusira na antimonopolsko pravo, pravo EU, direktna strana ulaganja, nekretnine i korporativne / M&A. 
Radila je kao pravni savetnik Vlade Republike Srbije u više pitanja vezanih za državnu pomoć i međunarodnu trgovinu i bila je deo pravnog tima koji je zastupao Vladu pred Evropskom komisijom i Ministarstvo rudarstva i energetike pred Energi Community-jem. Trenutno je angažovana na jednom od najvećih nacionalnih projekata EKSPO 2027 Beograd, kao pravni savetnik, sa ciljem uspostavljanja odgovarajućeg pravnog sistema za efikasnu pripremu i realizaciju Izložbe.
Aktivno je učestvovala u nekoliko projekata SDI i u postupcima pred Upravom za državnu pomoć i konkurenciju Srbije. Ona je savetovala neke od najvažnijih kompanija u različitim industrijama o antimonopolskim aspektima njihovog svakodnevnog poslovanja i zastupala klijente u podnescima kontrole koncentracija i slučajevima zloupotrebe dominacije. Milusa se takođe bavi predmetima visokog profila u vezi sa M&A i pitanjima zajedničkih ulaganja za domaće i multinacionalne klijente i pruža pravnu podršku u komercijalnim aspektima njihovog svakodnevnog poslovanja u regionu.
Milusa ima više od deset godina iskustva, uključujući devet godina rada u vrhunskoj advokatskoj kancelariji u kojoj je pokrivala Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Severnu Makedoniju.