SEE Property Forum 2014 u Beogradu

2014-05-26
image
U Beogradu će se u četvrtak 29. maja, održati jednodnevna SEE Property Konferencija. U organizaciji renomirane Portfolio medijske grupe iz Mađarske, u prestižnom hotelu Metropol, okupiće se profesionalci iz regiona koji se bave razvojem nekretnina. Konferencija je podeljena u dva bloka tema sa ukupno najavljenih 26 govornika. Oni su raspoređeni na ukupno 5 panela, sa po dve uvodne prezenatcije pred svaki blok tema i na završnom okruglom stolu. Pred oko 200 očekivanih učesnika prezentovaće se aktuelne teme i trendovi sa tržišta nekretnina Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije Mađarske, Bugarske, Rumunije i Albanije.

Uz organizacionu i programsku podršku RICS-a sa sedištem u Budimpešti za ovaj region, najavljeni predavači – govornici su vrhunsko pozicionirani profesionalci reprezentativnih firmi koje su prisutne na tržištima koja su programski predmet interesovanja ove konferencije. Pored toga primetna je zastupljenost govornika iz Austrije što ukazuje na dve stvari: prva, da je vidno prisustvo austrijskih investitora na navedenim tržištima i drugo, da su oni tu odavno stekli ključno iskustvo i da su kao takvi, više nego preporučeni govornici.

Sa tradicijom nastalom pre desetak godina, Portfolio je redovno svake godine do danas organizovao Property konferencije. Imajući u vidu rastuće investiciono interesovanje za tržište nekretnina u Srbiji, nije ništa čudno što će Portfolio ove godine organizovati svoj godišnji događaj u Beogradu. Naročito treba dodati da su trećina govornika ove međunarodne RE konferencije ili lokalni prestižni profesionalci ili profesionalci koji žive i poslovno su prisutni na srpskom specijalizovanom tržištu nekretnina.

Sve ovo ukazuje da Srbija nezadrživo gradi svoje čvrsto lidersko uporište i da je ona, može se reći, postala predvodnik razvoja svih tržišta regiona. Biće ovo jedinstvena prilika da se zainteresovani učesnici Portfolio konferencije uvere u kom smeru ide razvoj SEE regiona i da li će Srbija za duži niz godina biti najprivlačnije investiciono tržište sa već osvojenom liderskom pozicijom.  
 

Više detalja pogledajte ovde