László Krüpl, Partner, Glavni advokat za Nekretnine i Građevinarstvo, Schoenherr Mađarska

2023
image
László Krüpl je mađarski advokat sa preko 16 godina iskustva u pružanju pravne podrške u transakcijama za klijente iz zemlje i inostranstva. Njegova glavna oblast obuhvata sticanje nekretnina (kroz kupovinu akcija i imovine) i investicije u nove fabrike. Takođe pomaže klijentima u pregovorima o zakupu.
Nakon sticanja značajnog međunarodnog iskustva tokom studija u inostranstvu, László je započeo svoju profesionalnu karijeru kao saradnik u odeljenju za nekretnine u budimpeštanskoj kancelariji jedne internacionalne advokatske firme. Potom je dalje unapredio svoje znanje fokusirajući se na oblast nekretnina u različitim međunarodnim advokatskim firmama. Pre pridruživanja Schoenherr-u, radio je kao advokat za nekretnine u jednoj internacionalnoj advokatskoj firmi, kao i u jednoj od Big4 kompanija. Pored advokatskih firmi, stekao je iskustvo i radeći u House of Commons u Londonu (2009).
U novembru 2022. godine, László je proglašen jednim od deset najboljih advokata za nekretnine u Mađarskoj (https://businesstoday.news/meet-hungarys-top-real-estate-lawyers-navigating-the-markets-complexities-with-ease/).
László je član Budapest Bar Association (kao pripravnik (2008), saradnik (2010) i advokat (2013)), a takođe je i kvalifikovani član RICS-a (Royal Institution of Chartered Surveyors) (2021). Redovno objavljuje članke na temu nekretnina (ESG, zakupi, registracija zemljišta). Završio je kurs u oblasti finansiranja nekretnina (ESCP Business School, Madrid, 2019). Predaje imovinsko pravo na Pravnom fakultetu ELTE u Budimpešti.
László je sertifikovani prevodilac za nemački jezik (ELTE Budimpešta, 2014) koji govori kao maternji, i tečno govori engleski jezik.