Zoran Cekic, CEO, SMC International, Srbija

2023
image
Zoran Cekić je bivši državni sekretar u Ministarstvu za nacionalni investicioni plan (budžet – 2,6 milijardi evra) i menadžer za nacionalne infrastrukturne programe koje sufinansiraju EIB, EBRD, Svetska banka i kineska EXIM banka. Ima značajno lidersko i upravljačko iskustvo u visokom obrazovanju kao dekan inženjeringa, rektor univerziteta, član Dunavske rektorske konferencije – DRC (70 univerziteta, 1,1 milion studenata) i Globalnog saveta dekana inženjeringa – GEDC.
 
Zoran je ovlašćeni graditelj (MCIOB), sertifikovani menadžer projekta (MAPM, londonska filijala) i ovlašćeni geodet (MRICS i procenitelj za JIE) sa profesionalnim iskustvom u KS i projektnim finansijama i menadžmentu (BSc, MSc i PhD). Zoran je profesor Upravjanja projektima, menadžmenta i pametnih gradova i infrastrukture na Univerzitetu Singidunum i Univerzitetu Donja Gorica. Gostujući je profesor na “South Ural State“ univerzitetu, Univerzitetu u Novom Sadu i Univerzitetu Crne Gore.
 
Kao izvršni direktor SMC International-a, Zoran je pružao konsalting za upravljanje projektima na stambenim, luksuznim ugostiteljskim i infrastrukturnim projektima. SMC je partner REED Group Slovenija, Artelia Italija za luksuzno hotelijerstvo, Artelia AVT Francuska za projekte transporta i pametne infrastrukture i urbane mobilnosti, SRBG Kina za projekte autoputeva i mostova i FSD – „Full Scale Dinamics UK“ za projekte uslužnosti bez ugrađenog ugljenika i vibracija.