Ivan Vitorović, Izvršni direkor, Mona Hotel Management d.o.o, Srbija

2019
image
Diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je i završio master studije na temu “Modeli upravljanja hotelskim investicijama”. Zaposlen od 2005. godine u kompaniji Mona d.o.o. gde je obavljao poslove marketing menadžera, direktora hotela, direktora razvoja i prodaje hotelskog sektora i izvršnog direktora grupe.
 
Danas obavlja poslove generalnog direktora kompanije Mona hotel management d.o.o. gde je zadužen za: operativno poslovanje svih hotela u portfoliju, planiranje prihoda i rashoda kompanije, razvoj novih proizvoda i tržišta, ljudske resurse, kao i za dalji razvoj brenda i portfolija kompanije.

Proglašen za menadžera godine 2011. Aktivni učesnik u poslovnom udruženju Hores, predsednik Savetodavnog odbora u Kongresnom birou Srbije, sertifikovani trener Obrazovnog instituta Američkog udruženje hotela i smeštajnih objekata (AHLEI), član upravnog odbora srpskog udruženja za marketing (SEMA).

Vizija kompanije Mona hotel management je da razvije i regionalno pozicionira 2 hotelska brenda i to  Mona Plazu, u kategoriji 4 hotela zvezdice sa punom uslugom i Argo u kategoriji 3 i 4 zvezdice i limitiranom uslugom.

Trenutno kompanija investira u novi hotel Mona Plaza u Beogradu čije je otvaranje najavljeno za jesen 2019 a vrednost investicije je 30 miliona eura. U 2020. godini u planu su dodatne investicije na Javoru, Zlatiboru i Beogradu u repoziciniranu brednova i proširivanu kapšaciteta, dok se za 2021/2022. planira razvoj novog koncepta u Sirogojnu.