Filip Vučagić, MBA, MRICS, Partner & Direktor, Colliers International, Hrvatska

2019
image
Filip se pridružio Colliersu u junu 2012. kao stariji kosultant u odeljenju investicija i korporativnog savetovanja sa naglaskom na vrednovanje i procene trgovačkih, kancelarijskih, stambenih, hotelskih i industrijskih nekretnina. Ubrzo je stekao stručnost u procenama i vrednovanju komercijalnih nekretnina te je preuzeo razvoj poslovanja konsultantskih linija za investiciono savetovanje za tri tržišta: Hrvatsku, Sloveniju i BiH. Zbog brzine njegovog napretka, odgovornosti, isporuka, posvećenosti i sveobuhvatnog znanja o tržištu komercijalnih nekretnina, u januaru 2016. godine Filip je unaprieđen u Partnera / Direktora u Colliers International-u Hrvatska.

Osim što se nalazi u upravi preduzeća, Filip je takođe odgovoran za strateško unapređenje poslovanja te za edukaciju i mentorisanje zaposlenih kako bi osigurali visoku kvalitet savetodavnih usluga. Njegovo znanje razvoja poslovanja i preduzetnički duh ga čine liderom i pouzdanim savetnikom za klijente u sektoru nekretnina. Od dolaska u Colliers, Filip je pružio savetodavne usluge na više od 500 projekata iz sektora nekretnina, ukupne vrijednosti preko 10 milijardi EUR što ga čini jednim of vodećih profesionalaca u industriji u celom regionu.
 
Pre nego se pridružio Colliers International-u, Filip je radio u bankarskom sektoru, gde se specijalizovao u proceni financijske  imovine, financijskom izveštavanju, poravnanjima i naplati obveznica te istraživanju i pripremi izveštaja o stanju tržišta. Filip je studije završio na Univerzitetu u Zagrebu. Diplomu magistra politologije stekao je na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, a diplomu magistra ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Nakon toga, na Univerzitetu College and Estate Management u Readingu, Velika Britanije stekao je Master of Business Administration titulu.

Tokom 2016 stekao je MRICS licencu.