Vedrana Likan, EMBA, RICS Direktorica, Colliers International, Hrvastka

2019
image
Vedrana se pridružila Colliers Internationalu, vodećoj konsultantskoj kompaniji za investicije i nekretnine, 2006. godine. Početkom 2007. uanpređena je na poziciju Direktorice, a u 2009. je preuzela poziciju Izvršne direktorice. Tada su njene glavne odgovornosti postale menadžment poslovanja i operativno vodstvo Colliersa u 3 države – Hrvatskoj, Sloveniji te Bosni i Hercegovini. Godine 2014. je postala glavna direktorica te nastavlja razvijati poslovanje zadržavajući vodeću poziciju tvrtke na sva tri tržišta. Osim rukovođenja operativnog poslovanja, od 2016. Vedrana je usredotočena na privlačenje investitora sa Srednjeg i Dalekog Istoka u Jadransku regiju te SEE i CEE.
 
Prije nego što se pridružila Colliersu, deset godina je provela u komunikacijskom menadžmentu. 2008. je inicirala osnivanje Hrvatskog Savjeta za Zelenu Gradnju. Obavljala je dužnost prve potpredsjednice Američke Gospodarske Komore od 2009. do 2013., a u 2014. je izabrana za Predsjednicu Britanske Poslovne Komore Hrvatska.
Nakon Fakulteta Političkih Znanosti u Zagrebu, upisala je UN Akademiju i EU Akademiju za politički razvoj te je diplomirala na Executive MBA Internacionalnoj Poslovnoj Školi. Osim toga je i član RICSa.
 
Vedrana je regularni gost predavač na RIT Hrvatska, Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskom Institutu za Financije. 2012. godine je izabrana za „Woman of the year“ od strane Ureda za ravnopravnost spolova. Osim što je gostujući govornik, panelist i moderator, također je koordinator programa i savjetnik koncepta za nekoliko konferencija za nekretnine i investicijskih foruma u SEE i CEE regiji.
 
Vedrana je 2019. godine postala sudija na Emerging Europe Awards čija je inicijativa prepoznati projekte i individualce koji doprinose socijalnom i ekonomskom rastu unutar 23 zemalja Srednje i Jugoistočne Europe i Kavkaza; te na CIJ Europe, vodećem izdavaču novosti o komercijalnim nekretninama koji pokriva CSEE i podržava razvoj elitnih nekretnina, kompanija i pružatelja usluga.