Silvija Lovreta, Direktor internacionalnog razvoja SEE, Marriott International

2019
image
Silvija Lovreta je na poziciji direktora razvoja u kompaniji Marriott International, odgovorna za rast portfolija kompanije u regionu jugoistočne Evrope. Pre nego što se pridružila razvojnom timu kompanije Marriott International u Evropi, Silvija je savetovala značajan broj renomiranih kompanija u industriji kao vodeći partner  Horvath HTL-a, posebno fokusirana na razvojna tržišta u jugoistočnoj Evropi, Bliskom Istoku i Africi.

Silvija je magistrirala ekonomiju turizma na Univerzitetu Bocconi i član je Cornell Hotel Societi. Marriott International ima sedište u Bethesdi, Mariland, u gradskom području Vashington, DC. Ima više od 6.900 objekata u 130 zemalja i teritorija širom sveta, preko 1,3 miliona soba (od februara 2019. godine), i dodatnih 1.700 hotela u razvojnim procesima.

Među Marriottovim brendovima su JW Marriott, Ritz-Carlton, St. Regis, Bulgari Hotels & Resorts, The Luxury Collection, W Hotels, Marriott (Flagship Brand of Marriott International), Sheraton, Autograph Collection, Design Hotels, Renaissance Hotels, Courtyard by Marriott, Moxy Hotels, etc.