Mirta Ceranac Poljak , Managing Director, M7, Croatia

2019
image
Mirta je vodeći  direktor u M7, sa sedištem u Hrvatskoj. Odgovorna je za sveukupni razvoj i poslovanje M7 platforme u Hrvatskoj. Pre ulaska u M7 u septembru 2016. godine, Mirta je predvodila “HETA Asset Resolution Croatia”, operaciju koja je u vlasništvu Republike Austrije. Raspolagala je nekvalitetnom i nestrateškom imovinom i portfolijima Hipo Alpe Adria Grupe u Hrvatskoj. To je obuhvatilo portfolio od 2,5 milijardi evra loše plasiranih kredita i preuzetih sredstava koji je smanjen za 60%.

Pre HETA-e bila je direktorka najveće agencije za nekretnine u Hrvatskoj, ZANE (deo Zagrebačke banke, UniCredit Group), pružajući usluge savetovanja, procene i posredovanja za Banku i njene klijente. Takođe je nekoliko godina radila za Horvath Consulting i Maculan International u Beču, u Austriji, kao konsultant i menadžer za razvoj projekata za nekretnine u jugoistočnoj Evropi, sa uspešno stečenim iskustvom u razvoju komercijalnih nekretnina i hotelskoj industriji.

Mirta ima više od 20 godina iskustva u industriji nekretnina u Hrvatskoj i širom jugoistočne Evrope.

Mirta je diplomirala ekonomiju na Univerzitetu u Zagrebu. Tečno govori engleski i nemački jezik, a govori i italijanski.