Milan Vićentić, Član Izvršnog odbora, Direktor odeljenja za korporativno bankarstvo, EuroBank, Srbija

2019
image
Milan Vićentić se pridružio Eurobank-u 2015. godine kao član Izvršnog odbora zadužen za Odeljenje za korporativno bankarstvo, lizing aktivnosti (predsednik uprave ERB Leasing) i imovinsko poslovanje IMO PROPERTY d.o.o. (predsednik Nadzornog odbora).
 
U svojstvu šefa Odeljenja za poslovno bankarstvo upravlja sledećim poslovnim područjima: velikim domaćim klijentima, ključnim međunarodnim klijentima, srednjim tržištem (sa 5 regionalnih centara u Srbiji), lizingom. Milan je uključen u aranžmane sa međunarodnim finansijskim institucijama kao što su EBRD, IFC ...
Zbog učinka svog tima, Eurobank je od strane EBRD-a dodeljena nagrada za najaktivniju banka u Srbiji, već četvrtu godinu za redom, za Program TFP.

Bio je uključen kao koordinator u sve glavne transakcije finansiranja projekata Eurobanke, koji se odnose na finansiranje razvoja nekoliko visokokvalitetnih hotela, nekoliko tržnih centara, poslovnog prostora, otkupa finansiranja, velikog sindiciranog finansiranja i restrukturiranja.

Takođe, dok je radio kao Izvršni direktor Societe Generale banke i bio član upravnog odbora SOGE Lease doo, stekao je dragoceno iskustvo učestvovanjem u svim značajnim finansijskim postavkama i upravljanjem portfelja od preko 1 mlrd EUR.

Milan je magistrirao na spoljnoj i unutrašnjoj trgovini, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.