Susana Ramalho, Saraiva + Associados, Country manager, Kazakhstan

2019
image
Rođena 30. oktobra 1984. u Alcobaca,  Portugalija, Susana Ramalho je diplomirala na urbanističkom menadžmentu i arhitekturi  na Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Lisabonu  2007. Godine. Takođe integrisala kurs pejzažne arhitekture u IUAV - Univerzitetskom institutu za arhitekturu u Veneciji, Italija.

Svoju profesionalnu karijeru započela je u ECOCHOICE-u, gde je završila stručno usavršavanje za upis u Udruženje portugalskih arhitekata, specijalizirajući se za održivost. Između 2007. i 2008. godine radila je kao i asistent izlaganja u FAMC-u - Museu Colecao Berardo (Fondacija moderne i savremene umetnosti - Muzej Berardo kolekcije). Godine 2009. završila je postdiplomske studije iz marketinga, gde je završila Master of Sales & Marketing Management, Team Viev Institute, u Lisabonu. Susana je upisala nekoliko specifičnih kurseva obuke u vezi sa održivošću, kao što su Revizori kvaliteta SBTool PT – H 2010. godine, LEED Green Associate trening u 2012, i 2015. godine obuka za BREEAM Accredited Professional od BRE (Building Research Establishment) u Londonu.

Pridružila se S + A grupi 2014. godine, u S + A Green Lab-u i trenutno je regionalni direktor u Kazahstanu i vođa projekta S + A Green Lab u istoj zemlji.