Manuela Belova, Founder, VA Architects

2019
image
Manuela Belova je arhitekta koja je oduvek bila strastvena prema visokim zgradama. Njen prioritet je da istraži najnovije inovacije u procesu izgradnje visokih zgrada i istraži poboljšani dizajn za njihovo integrisanje u različite urbane kontekste. Ona takođe ima interes da unapredi razumevanje narodne fascinacije ili neslaganja sa ovom vrstom zgrada i skrivenim psihološkim razlozima.

Njen profesionalni put počeo je nakon što je diplomirala na Ecole Nationale Superieure d'Architecture de Paris Belleville (Francuska) 2011. godine. Manuela je potom nastavila da radi na različitim arhitektonskim projektima u Francuskoj, Belgiji i Bugarskoj (uključujući izgradnju novog sedišta) Saveta Evropske unije u Briselu pre osnivanja i pokretanja sopstvene prakse u Sofiji, u Bugarskoj. Neke od njenih inicijativa uključuju organizovanje i vođenje letnjih kampova za dizajn i arhitekturu za decu.

Manuela je sada ponosna što je predstavnik CTBUH za svoju zemlju koja pokazuje veliki potencijal kao mesto za inovacije, kao i za profitabilne investicije u nekretnine. Ona veruje da će se time otvoriti mogućnosti za razvoj ambicioznijih projekata u bliskoj budućnosti, dok će želja lokalnih ljudi da budu na granicama novih tehnologija pogurati bugarsko građevinsko tržište na više.