Paul Simovic, RIBA, Director, Kohn Pedersen Fox Associates, London

2019
image
Pavle pravi razliku kao dizajner i menadžer. On se specijalizovao za upravljanje projektovanjem i izgradnjom složenih projekata, nadgledajući brojne uspešne aplikacije za planiranje na osetljivim lokacijama od ulaska u KPF 1998. godine. Paul je praktikovao arhitekturu u Velikoj Britaniji više od 25 godina i ima iskustvo u različitim sektorima uključujući komercijalne, maloprodajne, logističke, obrazovne, stambene i građanske objekte.
 
Paulovo međunarodno iskustvo uključuje upravljanje projektom finansijskog sjedišta Ziraat banke u Istanbulu. Prvi projekat KPF-a u Turskoj, novi štab se odnosi na kulturno naslijeđe Istanbula kako bi se stvorio istaknuti dio novog međunarodnog finansijskog centra grada. Pavlovo dubinsko razumijevanje Londonskog sistema planiranja pokazalo se neprocjenjivim u nizu projekata visokog profila. U Londonu, Paul je radio kao direktor projekta za 110 Bishopsgate (Heron Tover) i 52 Lime Street, poznat kao "Skalpel". Ostala iskustva u kancelariji obuhvataju Londonski projekat, novu zgradu sedišta u izgradnji od 100.000 m2, kao i projekat Sixty London, špekulativnu poslovnu zgradu koja uključuje verno obnovljenu viktorijansku kapiju. Bio je odgovoran za dizajn fasade za Mid Citi Place.
 
Kao generalni direktor i viši dizajner radio je na sedištu firme Which?, nadograđujući gruzijsku terasu sa oznakom II * i poslovnu zgradu iz 1980-ih da bi stvorio moderno, otvoreno radno mesto sa poboljšanim iskustvom ulaska i dramatičnim novim krovom. U istoj je ulozi nedavno bio uključen u projektovanje i isporuku tornja South Bank, transformaciju kule iz 1970-ih i podijuma u ​​obliku slova T u razvoj mešovite namene koji uključuje stambene, maloprodajne, ugostiteljske, kancelarijske prostore i poboljšanu opremu. Javni domen. Paul je aktivni član Kraljevskog instituta britanskih arhitekata (RIBA) i arhitekta (ARB) koji je angažovao arhitekta u Velikoj Britaniji. Polaznik Bartlett School of Architecture na Univerzitetu u Londonu, Paul je takođe gostujući kritičar na kursu održivih visokih zgrada Univerziteta u Nottinghamu.