Boško Tomašević MRICS, viši direktor - Šef odeljenja savetovanja i transakcija, region jugoistočne Evrope - CBRE

2018
image
Tekuća zaduženja
Boško ima više od 14 godina iskustva u poslovanju s nekretninama, od čega dve godine u Njujorku i više od 12 godina u Srbiji i regionu. On zastupa i vodi usluge savetovanja i transakcija za CBRE, uključujući sektor poslovnih prostora, maloprodajnih, stambenih projekata, zemljišta i logističkih projekata za region jugoistočne Evrope koji obuhvata Srbiju, Hrvatsku, Bugarsku, Albaniju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju. Ima bogato iskustvo u jugoistočnoj Evropi, gde CBRE posluje kao jedina direktno prisutna kompanija za nekretnine, počev od aprila 2018.
 
Iskustvo
Boško je pre povratka u Srbiju radio u Njujorku nekoliko godina, i posluje u sektoru nekretnina u poslednjih 12 godina. Njegov glavni fokus je bio na izdavanju poslovnih prostora i na uslugama zastupanja zakupaca, gde je vodio neke od najvažnijh transakcija na tržištu tokom protekle decenije.
Bio je uključen u iznajmljivanje Airport City-ja, prvog srpskog poslovnog parka sa više od 100.000m2 kancelarijskog prostora, a takođe je bio zadužen i za klijente kao što su Hewlett Packard, NCR, EI, J & J, PVC, OMV, Sitel , KPMG, itd. dok su se sa svojim poslovanjem sirili na srpskom i regionalnom tržištu. Bio je odgovoran za najveću poslovnu transakciju zabeleženu u ovom regionu sa NCR-om 2017. godine, kada je ova kompanija zakupila više od 32.000m2 poslovnog prostora na Novom Beogradu.
Osim sektora poslovnog prostora i zastupanja zakupaca u okviru CBRE-a, on je zadužen i za rastući stambeni sektor, kao i za maloprodajni prostor i industrijska postrojenja. CBRE trenutno prodaje neke od najatraktivnijih stambenih projekata u Beogradu sa više od 1000 stanova dostupnih za budue kupce.
 
Pozicije
Pre nego što se pridružio CBRE-u u maju 2018. godine, Boško je tokom proteklih 6 godina u Jones Lang LaSalle (JLL)  bio na poziciji  direktora Agencije za celu Jugoistočnu Evropu, a u kompaniji Colliers International od 2006. do 2012. godine, gde je bio direktor sektora komercijalnog posredovanja i usluga.
 
Obrazovanje
Boško ima diplomu ekonomije sa koledža Oberlin u Ohaju SAD. Aktivan je član Royal Institute of Chartered Surveiors (RICS) u poslednje 3 godine. Licenciran je od države New York i Republike Srbije za obavljanje prodaje i iznajmljivanja nekretnina. Aktivan je član Srpske asocijacije menadžera.