Jean - Marc A. Martin, Zamenik rukovodioca Divizije, Vodeće operacije za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan, Javni sektor - Jadranska divizija, EIB

2018
image
Jean-Marc Martin (rođen 1967) je luksemburški državljanin. Magistrirao je na Ekonomiji (1990) i Sociologiji (1992) Univerzitet u Strasbourgu / Francuska. Godine 1991. Jean-Marc je počeo da radi za Dresdner Bank Grupu u Nemačkoj, prvi u glavnom kvartu Frankfurta ("Praktikum"), a zatim da pokriva privatne klijente i korporativne operacije kreditiranja u filijali Saarbrucken.

Godine 1993. prešao je u Dresdner Bank Lukembourg SA, gde je radio u međunarodnom sektoru za kredite, pre nego što je 1995. godine pristupio projektima i specijalizovanom finansijskom odeljenju koje se uglavnom fokusiralo na rudarstvo i telekomunikacije u EMEA i Latinskoj Americi. Godine 1998. preuzeo je rukovodstvo ovog tima (prvo kao "Prokurist" kasnije kao "Pomoćnik direktora").

Godine 2001. pridružio se Evropskoj investicionoj banci (EIB) kao stariji kreditni službenik koji pokriva poslove kreditiranja infrastrukture u Mađarskoj. U period od 2005. do 2014. godine kao "zamenik šefa divizije" bio je zadužen za kreditne operacije banke u Rumuniji i Bugarskoj.

Od 2014. godine je rukovodilac EIB-a za kreditne operacije u Hrvatskoj. Govori nemački, francuski, engleski i luksemburški i dobro komanduje na španskom jeziku.