Ana Vuković, Managing Director for Greece and Serbia, Colliers

2014
image
Ana je regionalni direktor za Grčku i Srbiju kompanije Colliers, a  pokriva i tržišta Kipra , Crne Gore i Makedonije.
Ana ima širok opseg  aktivnog znanja u sferi portfolio upravljanja i upravljanja nekretninama, projektima, klientima i uspešno je vodila nekoliko velikih projekata nekretnina mešovite namene  od početne faze pa do zavrsetka. Pošto ima višegodisnje iskustvo u poslovima u oblasti nekretnina, konsaltinga i komercijalnih nekretnina , u mogućnosti je da pruži usluge prilagođene potrebama i procesima javnog i privatnog sektora.

U poslednje četiri godine ona je ucestvovala u realizaciji niza uspešnih projekata u Grčkoj i na Kipru pružajući usluge strateškog planiranja i konsaltinga, kao i savetovanja: Grčkog republickog  fonda za imovinu i razvoj,  Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva Finansija  Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ministarstva spoljnih poslova Kanade, MMF , KanAmGrund, H & M , Microsoft, Printec, Beiersdorf Helas , Amway, Xerox, , Lamda development , Clayton | Euro Risk, BlackRock, Millennium Bank između ostalog. U 2012 , ona je vodila tim koji je zaključio prvi posao privatizacije u Grčkoj u sred ekonomske krize u toj zemlji.

Advokat po obrazovanju , Ana je radila u jednoj od vodećih advokatskih kancelarija u Srbiji , Dražić , Beatović & Partneri specijalizovanoj za kompanijsko i privredno  pravo, a takođe aktivno učestvujući u procesu privatizacije javnih preduzeća u Srbiji. Ana tečno govori srpski, grčki i engleski  jezik , ona je  aktivni govornik u regionu na sva tri jezika, fokusirana  na teme u vezi sa  razvojem tržista nekretnina, investicija, privatizacije i javno-privatnog partnerstva (JPP) .

 S obzirom da je i sama živi van Srbije, Ana nastoji da podrži liderstvo žena i da smernice iz svog iskustva prijateljima, kolegama i klijentima kroz sve svoje aktivnosti. Njen ključni cilj je podrška regionalnoj saradnji, ona je aktivna potpredsednica  Hellenic – Serbian Union of Commerce(ESEVE)  i član Hellenic Management Association (EEDE).