Vladislav Lalić, Regionalni Direktor za Razvoj kompanije IKEA, Jugoistočna Evropa

2018
image
Vladislav Lalić je svoju karijeru u kompaniji IKEA započeo u Jugoslaviji 1991.godine. Nakon što su planovi kompanije u ovom regionu zaustavljeni već 1992.godine, karijeru je nastavio u Rumuniji i Sloveniji, gde je proveo narednih 9 godina na različitim pozicijama u sektoru nabavke i razvijanja mreže dobavljača kompanije IKEA.
Od 2001. do 2005. godine nalazio se na poziciji Regionalnog direktora nabavke u organizaciji IKEA Turska, gde je bio zadužen za proces nabavke i odnose sa dobavljačima u Turskoj, Egiptu, Grčkoj, Bliskom istoku, centralnoj Aziji i Iranu.  
Od 2006 do 2009. godine, Vladislav je radio na poziciji Regionalnog direktora nabavke za Jugozapadnu Evropu za kompaniju IKEA Španija. Između ostalog upravljao je i greenfield investicijom kompanije IKEA u izgradnji dve fabrike za proizvodnju nameštaja u Portugaliji.
Vladislav se 2009. godine vratio u Srbiju, i pridružio timu  IKEA Jugoistočna Evropa, na poziciji Regionalnog direktora za razvoj. Trenutno je fokusiran na ambiciozan plan širenja mreže IKEA robnih kuća u Hrvatskoj, Rumuniji, Ukrajni, Srbiji i Sloveniji. Odgovoran je za celokupan proces investicija u ovom regionu: kupovinu zemljišta, projektovanje, planiranje, izgradnju i održavanje robnih kuća.
Diplomirao je ekonomiju na američkom koledžu u Atini.  Član je upravnih odbora Saveta stranih investitora i Srpske asocijacije menadžera. Govori engleski, švedski i rumunski, i služi se španskim jezikom. Oženjen je i otac dvoje dece.