Vladimir Milovanović, Direktor, 3lite, Srbija

2018
image
Vladimir Milovanović ima 15 godina vrhunskog rukovođenja u upravljanju građevinskim projektima velikih i mega projekata u Evropi, na Bliskom Istoku, Centralnoj Aziji i Africi, radeći za vodeće građevinske kompanije iz Velike Britanije i SAD. Njegova stručnost je u upravljanju ugovorima u sklopu FIDIC paketa ugovora i mehanizama za kontrolu projekta u svim fazama projekta, uključujući faze projektovanja, faze pre izgradnje, faze izgradnje i završne faze /primopredaje projekta.

Vladimir poseduje praktično iskustvo u izradi, nadgledanju i / ili upravljanju preko 100 ugovora u vrijednosti od 1,2 milijarde dolara i radom sa stručnim timovima o zahtevima i rešenjima spora koji uključuju najveće svjetske građevinske kompanije i advokatske firme.

Kao jedan od osnivača 3lite-a, nezavisnog Projekt & Business Consultinga, Vladimir vodi aktivnosti kompanije u domenu revizija projekta, nabavci i ugovornoj strategiji, menadžmentu lanca snabdevanja, vrednovanju inženjeringa i oporavku projekata koji su u problemima.

Vladimir ima diplomu iz oblasti arhitekture i građevinarstva sa Univerziteta Malte.