Silvija Lovreta, Direktor razvoja, SEE, Marriott International

2017
image
Silvija Lovreta je Direktor razvoja za Marriott International i odgovorna je za širenje portfolia Marriott brendova na teritoriji jugoistočne Evrope. Marriott International je vodeća globalna hotelska kompanija sa više od 6.000 hotela u 122 zemlje i impresivnim portfoliom od 30 hotelskih brendova.
Pre nego što se priključila razvojnom timu Marriott International-a u Evropi, Silvija je bila na poziciji Direktora i Partnera u Horwath HTL-u, globalnoj kompaniji za savetovanje u hotelijerstvu i turizmu, gde je stekla široko iskustvo u planiranju i razvoju hotela, uključujući savetovanje u hotelskim investicijama, razvoj koncepata najbolje upotrebe, hotelske feasibility studije i pregovore ugovora o upravljanju.
U proteklih deset godina, Silvija je naročito bila fokusirana na tržišta u razvoju u jugoistočnoj Evropi, Bliskom Istoku i Africi, gde je upravljala hotelskim projektima za brojne renomirane kompanije u industriji, uključujući Rotana Hotel Management Corporation, Kaman Holding A.S., Delta Holding, Corinthia Hotels & Resorts, MK Group, Belaga Hotel Management Company, MD International i druge.  
Silvija je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i stekla je zvanje Master of Science u oblasti ekonomije turizma na Univerzitetu Bocconi, u Milanu, Italija. Godine 2011. je dobila stipendiju od Cornell University Hotel Administration School, NY, USA, i postala član Cornell Hotel Society.