Boško Tomašević MRICS, Nacionalni direktor i Šef agencijskih usluga za Jugoistočnu Evropu, JLL

2017
image
Boško ima više od 14 godina iskustva u biznisu sa nekretninama, radio je dve godine u Njujorku, i više od 12 godina u Srbiji. Nadzire i vodi čitav agencijski sektor JLL, od kancelariskih, maloprodajnih, stambenih, zemljišnih, do logističkih agencija za SEE region, što uključuje Srbiju, Hrvatsku, Bugarsku, Albaniju, Sloveniju, Bosnu, Crnu Goru i Makedoniju.
 
Iskustvo
Boško je radio u Njujorku nekoliko godina pre povratka u Srbiju, a onda i na srpskom tržištu nekretnina u poslednjih 12 godina. Njegov glavni fokus bio je na rentiranju kancelarija i prezentaciji prostora klijentima i u ovim sferama je, u poslednjih 10 godina, upravo on zaključio neke od najkrupnijih transakcija na tržištu.
Bio je ozbiljno uključen u rentiranje većeg dela Airport City-ja, prvog srpskog biznis parka sa više od 100 000m2 raspoloživog kancelarijskog prostora dostupnog za izdavanje, a takodje je bio zadužen i za glavne klijente, kao što su  Hewlett Packard, NCR, EY, J&J, PWC, OMV, Sitel, KPMG, itd., onda kad su ulazili na srpsko tržište ili kada su im trebale profesionalne usluge u oblasti nekretnina.

U poslednjih nekoliko godina njegov fokus je najviše na razvoju biznisa agencijskih usluga unutar JLL, gde je kompanija nagradjena sa nekim od većih projekata u zemlji i regionu.

Pozicije
Pre dolaska u Jones Lang LaSalle, od  2006. do 2012.godine  Boško je bio direktor komercijalnih brokerskih usluga u Colliersu, Srbija. Permanentno je ostvarivao najbolje i visoke rezultate unutar kompanije, zbog čega je izabran za brokera godine nekoliko puta.
Pre Colliers-a, Boško je proveo dve godine u Njujorku, gde je radio kao broker nekretnina, fokusirajući se uglavnom na stambene zgrade i izdavanje.

Edukacija i članstva
Boško poseduje bachelor iz oblasti Ekonomije sa Oberlin College-a (Ohio, US).Poslednje tri godine je aktivan član RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors).Poseduje licencu američke države New York, kao i Republike Srbije, u oblasti posredovanja prodaji i izdavanju nekretnina. Aktivni je član Srpske Asocijacije Menadžera i nekadašnji sportista NCAA, gde je bio kapiten košarkaškog tima.