Mina Kalezić, Direktor Marketinga i Prodaje, CBRE

2017
image
PROFIL
Mina Kalezic je zadužena za sve marketinške aktivnosti koje se odnose za lokalnu promociju brenda, razvoj marketinških strategija i marketinških i prodajnih kampanja, kao Direktor Marketinga i Prodaje za ključne klijente kompanije.
Na korporativnom nivou, Mina je zadužena za sva idejna rešenja, dizajn i sadržaj svih korporativnih materijala i lokalne PR aktivnosti kao i interni i eksterni menadžer za komunikacije za Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru za potrebe CBRE grupacije i eksterno – za potrebe klijenata i medija. Pored toga, Mina je uključena u projekte koje se odnose na tržište stambenih, maloprodajnih i kancelarijskih prostora na dizajnu i relizaciji marketinških strategija, koncipiranju marketinških budžeta koji odgovaraju trenutnom procesu prodaje/iznajmljivanja pre i tokom trajanja projekta, vodi PR kampanje i kampanje oglašavanja za investitore, učestvuje u aktivnostima promocije sarađujući sa projektantima, arhitektama, marketinškim agencijama na marketinškim proizvodima i uslugama. Mina uspešno vodi sektor prodaje stambenih prostora, kao Direktor prodaje za sve ključne investitore čije stambene projekte CBRE Srbija zastupa. 

SELEKCIJA REFERENTNIH KLIJENATA
  • Central Garden, prvi kondominijum u centru Beograda, projekat izraelskih kompanija Afi Europe i Shikun & Binui Group, sa ukupno 500 stambenih jedinica, maloprodajnim prostorom u prizemlju, poslovnom kulom od 16.000 kvadratnih metara i privatnim parkom na 2.600 kvadratnih metara. Direktor marketinga i prodaje
  • Voždove kapije, prvi kondominijum na Voždovcu u Beogradu. Projekat izraelske kompanije Shikun & Binui Group, sa 700 stambenih jedinica, podzemnom garažom, maloprodajnim prostorom u prizemlju objekata, poslovnom zgradom  i privatnim parkom na 7.000 kvadratnih metara. Direktor marketinga i prodaje
  • Skyline Beograd u Ulici Kneza Miloša, na lokaciji bivšeg Saveznog Ministarstva unutrašnjih poslova, projekat izraelske kompanije AFI Europe sa ukupno 68.000 m2 – stambeno-komercijalnog prostora, i to 34.000 kvadrata stambenog prostora, 4.000 kvadrata maloprodajnog prostora, i 30.000 kvadrata kancelarijskog prostora. Direktor marketinga i prodaje
  • Aviv Park Pančevo, prvi Retail park u Srbiji. Dizajn, konceptualizacija i realizacija marketinške kampanje otvaranja projekta.
  • Casa di Gloria, stambeni kompleks sa 33 stambene jedinice i maloprodajnim prostorom u prizemlju, u srcu Vračara, jedne od najpopularinijih opština za stanovanje. Dizajn, konceptualizacija i realizacija marketinške kampanje, rukovođenje procesom prodaje.
  • Harmony Apartments, stambeni projekat koji karakteriše viši kvalitet gradnje u jednom od najpoželjnijih stambenih delova Vračara, sa ukupno 80 stambenih jedinica. Dizajn, konceptualizacija i realizacija marketinške kampanje, rukovođenje procesom prodaje.
RADNO ISKUSTVO
Mina ima 9 godina radnog iskustva u marketingu i prodaji nekretnina. Pre dolaska u CBRE Serbia, Mina je radila kao akademski menadžer u školi za strane jezike Kontext  i kao eksterni trener za British Council. Sa značajnim iskustvom u polju nekretnina, Mina danas uspešno vodi sektor marketinga i prodaje stambenih prostora i zastupa ključne stambene projekte na tržištu kao maketing menadzer.

OBRAZOVANJE I EDUKACIJA
Diplomirani filolog za engleski jezik, Beogradski Univerzitet
MBA, The London School of Commerce, Cardiff Metropolitan University