Monika Alicka, Direktor lizinga za region CEE, Plaza Centers NV

2017
image
Monika trenutno vrši funkciju direktora lizinga CEE Plaza Centers NV i odgovorna je za lizing aktivnosti ove grupe vezane za maloprodajne projekte u Srbiji, Poljskoj i Rumuniji. Najnovija odgovornost je bila vezana za ceo proces lizinga za BIG FASHION shopping centar u Beogradu (ranije poznat kao Belgrade Plaza) koji je otvoren u aprilu 2017.godine. Centar ima GLA (ukupna površina pod lizingom) od oko 32 000m2 i bio je pod zakupom u površini od 97% na datum otvaranja, raznih međunarodnih i regionalnih zakupaca, uključujući i mnoge novajlije na srpskom tržištu (kao što Inditex Group, H&M, Reserved, Cineplexx, IDEA, LC Waikiki, Terranova, CCC, Sportvision, Dexy Co i mnogi drugi).

Monika se pridružila Plaza centru u decembru 2013.godine kao lizing menadžer zadužen za proces lizinga i rekomercijalizacije poljskog portfolija (Suwąłki Plaza, Zgorzelec Plaza i Toruń Plaza sa zajedničkom GLA od oko 75 000m2), kao i za Liberec Plaza Shopping centar u Češkoj. U septembru 2015.godine je preuzela funkciju direktora lizinga Srbije, ali će ipak ostati uključena i u aktivnosti predstavništva u Varšavi.

Pre nego što se pridružila kompaniji Plaza Centers, od maja 2008. do septembra 2013.godine Monika je bila suvlasnik SOFIS EAL ESTATE. Kompanija se bavila konsaltingom u oblasti komercijalnih nekretnina, uglavnom u sektoru maloprodaje. Ključne aktivnosti su uključivale potragu za odgovarajućim lokacijama za izgradnju maloprodajnih objekata i podršku izvođačima u procesu akvizicije zemljišta, kao i aktivnosti na mestu lizing agenta (uglavnom ekskluzivnog) za projekte retail parka i šoping centra sa GLA ukupne površine između 4500 - 40 000 u Poljskoj, Austriji i Slovačkoj.