Nikola Matić, Partner i Izvršni Direktor, VMS, Srbija

2017
image
Nikola Matić je kvalifikovani inžinjer sa 25 godina iskustva u projektovanju infrastrukture i građevinarstvu. Posebno se kalio u multidisciplinarnim projektnim studijama, pokrivajući različite segmente integracije pod FIDIC ugovorima. Njegovo iskustvo obuhvata planiranje, nabavku, ugovaranje, imlementaciju i upravljanje troškovima na mnogim projektima u oblasti transporta, infrastrukturnih postrojenja kao i u građevinskom sektoru. Poseduje snažne liderske veštine, pristup strateškog promišljanja, otvorenosti i timske motivacije. Ima veliko iskustvo u implementaciji FIDIC projekata: upravljanje timovima nabavke pri projektima finansiranim od strane IFI, pripremi nadmetanja i ugovora.

Gospodin Matić je pokretač digitalizacije u građevinskom sektoru u Srbiji i suosnivač i član upravnog odbora BIM Srbije.
Takođe je veoma iskusan u pregovaranju, medijaciji, upravljanju ugovorima i potraživanjem, iznalaženju rešenja kod lokalno finansiranih projekata, kao i pri savetovanju u rešavanju sporova sporazumnim poravnanjem (DAB).
Poslednjih deset godina, gospodin Matić je bio angažovan na okrugrim stolovima i treninzima u vezi sa pravnim i tehničkim aspektima, kao i aspektima rešavanja sporova, kod primene FIDIC u projektima. Od marta 2017.godine, gospodin Matić jena nacionalnom listingu, na tri godine sertifikovan kao arbitar i medijator.

Trenutne pozicije:
Partner i izvršni direktor  u VMS d.o.o. Beograd
Operacioni menadžer u DNEC d.o.o. Beograd
Izvršnog član upravnog odbora u EFCA (European Consultant Engineers association)
Potpredsednik u ACES (Association of Consultant Engineers of Serbia)
Izvršnog član upravnog odbora u BIM SRBIJA
 
Članstvo u strukovnim asocijacijama:              
•       ACES (FIDIC national association), Podpredsednik Borda direktora
•       EFCA (European Consultant Engineers association), član Upravnog odbora
•       FIDIC
•       Dopisni član EFCA
•       Predstavnik srpske Asocijacije za čelik (SCSA) pri ECCS