Jovica Jakovac, Generalni Direktor, Sektor Grupe za upravljanje investicijama u nekretnine, NLB d.d, Slovenija

2017
image
Gosp.Jakovac poseduje više od 20 godina iskustva u korporativnom i državnom okruženju, na polju ekspertize u oblasti nekretnina, investicija i projekata, finansija i pregovaranja, operacionog i kadrovskog menadžmenta.
Od aprila 2015.godine pridružio se finansijskom menadžmentu kompanije NLB d.d. kao direktor Grupe za investicioni menadžment i trenutno živi i radi u Ljubljani, Slovenija.
Član je Nadzornog odbora NLB Srbija, zatim Nadzornog odbora NLB Crna Gora, a ujedno je i direktor PRO REM kompanije iz Ljubljane.
Kao direktor Colliers Srbija (2005-2010), gosp. Jakovac je bio zadužen za operacije, finansije i kadrovski menadžment. 2007.godine je proglašen za Colliers SEE menadžera godine. Bio je uključen u sve krupnije transakcije Collersa u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori. Paralelno, dok je upoznavao srpsko tržište nekretnina sa novim poslovnim uslugama i servisima, gosp. Jakovac je veoma često bio panelista na Expo Realu ( Munich), MIPIM (Cannes), Real (Vienna) i mnogim drugim real estate konferencijama u Srbiji i Sloveniji, aktivno predstavljajući srpsko i slovenačko tržište i promovišući investicije u regionu jugoistočne Evrope.
Osnovao je Solidity Real Estate 2010.godine, koji je poslovao do kraja 2014.godine. Od 2013. do 2015. godine kada se preselio u Ljubljanu, g.Jakovac je bio član povereničkog i upravnog odbora Jedinice za upravljanje projektima (JUP) u Srbiji, procenjenoj na 400 miliona evra.
Svoje formalno obrazovanje je stekao na Temple Univerzitetu i Vilanova Univerzitetu u Filadelfiji, PA, SAD.