Uroš Vukomanović, Generalni direktor, Colliers International, Srbija

2017
image
Uroš je generalni direktor kompanije Colliers International Srbija, koja obuhvata tržišta Makedonije i Crne Gore. Stekao multidisciplinarno iskustvo radeći za jednog internacionalnog investitora na krupnim projektima, kao i za finansijsku instituciju u finansiranju osnovnih sredstava na tržištu Srbije.
Uzimajući u obzir njegovo ogromno poznavanje srpskog tržišta nekretnina, Uroš je učestvovao u jednoj od najvećih transakcija nekretnina iz oblasti maloprodaje u zemlji procenjenoj na 200 miliona evra, pružajući ekspertizu u analizi tržišnih kretanja i utvrđujući izvodljivost multifunkcionalnih projekata nekretnina na osnovu srednjeročnih i dugoročnih pokazatelja. Uroš i njegov tim bili su jedni od retkih na tržištu Srbije, koji su bili angažovani na najvećem AQR (Asset Quality Review) projektu, po zahtevu Narodne banke Srbije. Za potrebe ovog projekta, oni su vršili procenu vrednosti preko 60 portfolija banke koji se sastojao od svih tipova nepokretnosti, uključujući stambene, industrijske, hotele, maloprodaju i poslovni prostor.
Tokom perioda kada je vršio funkciju generalnog direktora Colliers International Srbija, njegov tim je uspeo da dobije nekoliko renomiranih nagrada na dodeli nagrada u sektoru nekretnina 2016-te godine „Euromoney Real Estate Awards“. Colliers International Srbija je takođe dobila priznanje za „Highly Recommended Agency” u Srbiji, na dodeli međunarodnih priznanja „International  Property Awards” 2016/2017 u Londonu.