Veljko Janjić, Izvršni Direktor i Suosnivač, BEXEL Consulting

2017
image
Veljko Janjić je osnovne studije i master diplomu stekao u oblasti Elektrotehničkih nauka. Pokrenuvši nekoliko uspešnih IT kompanija i radeći na nekoliko IT projekata za Vladu, stekao je  značajno iskustvo u projektnom menadžmentu, kao i organizacione i IT veštine. Takođe je postao MCSD (Microsoft Certified Solution Developer). Bexel Consulting je osnovao 2005.godine, motivisan uočenim visokim troškovnim prekoračenjima, premašenim zadatim rokovima i neadekvatnim kvalitetom građevinskih projekata. Verovao je da se ovi problem mogu prevazići razvijanjem jednog sveobuhvatnog BIM procesa i visoko razvijenih softverskih i specijalizovanih rešenja za njegovu implementaciju.
Od tada, Bexel je radio na projektima u Evropi, Bliskom Istoku, Americi i Rusiji, sa građevinskim troškovima preko 7 milijardi dolara i na ukupnoj površini od preko 4 miliona m2. Razvojem state-of-the-art softverskih rešenja za BIM analizu, Bexel nudi savetovanje i izgradnju BIM servisa najvišeg kvaliteta. Bexel je član glavnog Stanford Univerzitetskog CIFE istraživačkog centra, gde Veljko participira u Komitetu za Stručno Savetovanje  i Odboru za Industrijsko Savetovanje. Bexel je zvanični Microsoft partner i Autodesk Development partner. U Bexel Consultingu, Veljko zauzima poziciju izvršnog direktora, upravlja strategijom kompanije, uključen je u ključne projekte BEXEL-a, kao i u BIM implementaciju i razvoj strategije na krupnim projektima za različite klijente, a radi i na razvoju “in-house” BIM softver tehnologije, uključujući 4D i 5D građevinsko vremensko planiranje, 6D održavanje objekata i BIM parametarski razvoj dizajna. Bio je predavač na različitim konferencijama i univerzitetima, edukujući kako kompanije tako i pojedince, a u vezi sa benefitima, potencijalima i mnogostrukim načinima na koje BIM može biti implementian i upotrebljen.
Takođe, predsednik je BIM Srbije i nalazi se u Izvršnom Odboru BIM Slovenije, obe neprofitne organizacije za promociju, koordinaciju i implementaciju BIM, na krupnim višespratnim i infrastrukturnim projektima u Srbiji i Sloveniji. Veljko je član EFCA (FIDIC) BIM radne grupe, gde predvodi Radnu Grupu 1, pokrivajući upoznavanje i razumevanje ISO 19650, implementaciju upotrebe BIM i preporuke u pogledu poboljšanja BIM produktivnosti u industriji.
Govori Engleski, Ruski, Slovenački i Srpski.