Nebojša Nešovanović, MRICS RV, Nacionalni direktor-Načelnik sektora valuacije, SEE, JLL

2017
image
Gospodin Nešovanović rukovodi Jones Lang LaSalle timom za profesionalne usluge, sa sedištem u Beogradu, pružajući usluge u oblasti savetovanja i procene i to u osam zemalja na području regiona jugoistočne Evrope: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Makedonija i Albanija .

G. Nešovanović ima široko znanje o tržištima nekretnina jugoistočne Evrope, radeći više od trinaest godina unutar regiona na širokom spektru nadležnosti. Bio je uključen u skoro sve relevante projekte nekretnina u Srbiji, na izvođenju i/ili praćenju više od deset hiljada procena, studija izvodljivosti, tržišnih studija, na najvišim i najkorisnijim studijama za razne vrste nekretnina. Gospodin Nešovanović je bio uključen u stotine regionalnih projekata i u drugim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Bugarskoj. Njegovi klijenti su najznačajnije kompanije u sektoru nekretnina u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, uključujući sve veće finansijske institucije, fondove, investitore, developere i velike korporacije. Oblasti specijalizacije g. Nešovanovića uključuju konsalting u nekretninama, sa fokusom na oceni projekata.Sproveo je i vodio procene u rasponu od fudbalskih stadiona do velikih investicionih portfolija.
Gospodin Nešovanović je imao savetodavnu funkciju u Vladi Srbije na izmenama većeg broja zakona, uključujući: Zakon o prostornom planiranju i izgradnji, a zatim, Zakon o konverziji zemljišta, Zakon o proceniteljima nekretnina itd. Objavio je mnoge članke u prestižnim časopisima na temu poslovnanja / nekretnina kao što su NIN, Ekonomist, M2 i AG Real Estate.

Pozicije
2007 – danas      JONES LANG LASALLE (ranije KING STURGE), Nacionalni direktor, Srbija
2003 – 2007        SHM Smith Hodgkinson, Zamenik direktora, Srbija

Obrazovanje i članstva
G. Nešovanovic ima zvanje diplomiranog inženjera i zvanje Master ing.Saobraćaja Univerziteta u Beogradu, Srbija