Nevena Kostić, Vlasnik / Direktor, Retail SEE Group

2017
image
Nevena Kostić je diplomirala 2005. godine Sociologiju i Medijsku komunikaciju u Londonu na Univerzitetu City.
 
Svoju karijeru u oblasti nekretnina je započela 2005. godine u Srbiji, kao konsultant za Colliers International i 2008. godine je prešla u King Sturge, da bi četiri godine radila kao retail konsultant za razne projekte, uključujuci retail parkove, tržne centre i robne kuće.  Takodje, 2008. godine udruženje International Council of Shopping Centers joj je dodelio sertifikat za uspešno završen kurs "Marketing nivo 2"  na European Retail Property School u Amsterdamu.
 
Posle 6 godina iskustva u nekretninama i sa obrazovanjem iz oblasti medijske komunikacije, Nevena je osnovala 2012. godine kompaniju Retail SEE Group, koja vodi prvi biznis portal o maloprodajnim investicijama u regionu jugoistočne Evrope.
Na sajtu, Retail SEE Group objavljuje dnevne vesti o ekspanziji maloprodajnih kompanija, promoviše tržne centre i ponude za franšize u regionu i nudi online sistem za povezivanje i razmenu poruka izmedju internacionalnih i regionalnih predstavnika maloprodajnih kompanija. Danas, preko 2.000 predstavnika kompanija iz oblasti maloprodaje se oslanja na Retail SEE Group, kako bi dobijali dnevne vesti o maloprodajnim investicijama iz regiona jugoistočne Evrope i povezivali se sa novim poslovnim partnerima.   .