Nikola Avram, Predsednik Upravng Odbora, MK Mountain Resort Kopaonik

2017
image
Rođen u Rijeci, u Hrvatskoj, diplomirao je na prestižnom američkom koledžu, American College of Management (RIT) i nastavio profesionalno usavršavanje u hotelu Disney u Floridi. Dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama stečeno u hotelskim kompanijama Adriatic Luxury Hotels (Dubrovnik), Vienna Interational Hotel (Opatija), Valamar Hotels & Resorts (Dubrovnik), kao i Avala Resort & Villas (Budva). Od 2010.godine je na poziciji direktora MK Mountain Resort, gde je zajedno sa svojim timom odgovoran za revitalizaciju najveceg hotelskog kompleksa i za Kopaonik kao destinaciju.
Odgovoran je za upravljanje MK Mountain Resort (Grand Hotel & Spa *****, Family Hotel Angella **** i Apartmani Konaci ****) i 47 miliona evra vrednu investiciju, u skladu sa strategijom repozicioniranja hotelske grupe. Za manje od dve godine, strateški plan je za rezultat imao godišnji rast profita od 48% i povećanje od 54% u noćenjima. Za to vreme, od kompanije koja je bila u procesu restrukturiranja MK Mountain Resort se podigao na ono što predstavlja danas - najprofitabilnije hotelsko preduzeće u Srbiji sa jakom reputacijom brenda, jasnom vizijom i pozicioniranjem i prepoznatljivim imidžom, stalno unapređujući i postavljajući standarde pružanja usluga u ovoj industriji.
Od 2014. godine, on je u partnerstvu sa holdingom MK Group, odgovornim za upravljanje projektima od faze akvizicije nekretnine do otvaranja hotela i samog poslovanja. 88 Hotel **** je prva hotelska investicija u Beogradu, koja uspešno posluje samo nekoliko meseci nakon otvaranja, primenjujući visoke standarde poslovanja koje je uspostavila hotelska kompanija MK Mountain Resort.
Hotel je osvojio Travellers Choice Award za 2015-tu godinu, kao najpopularniji hotel u Srbiji od strane Trip Advisora. Daljim širenjem hotelskog poslovanja MK Group-e u regionu, postaje generalni direktor Palace Portorož kompanije.
Poslovni uspeh i liderska pozicija su mu doneli brojna priznanja u oblasti turizma.
Poslovni moto - Ako ideš da pobediš, ne možeš izgubiti.