Jože Podgoršek, predsednik Slovenskega nepremičninskega udruženja – FIABCI

2014
image

Jože Podgoršek je od 2003. godine član Slovenskega nepremičninskega udruženja - FIABCI. U mandatu od 2008-2011. obavljao je dužnost potpredsednika. Za predsednika Slovenskega nepremičninskega združenja - FIABCI izabran je za period od 2011-2015. godine. Takođe od 2003. član je Slovenačke privredne komore, odeljenje za promet nepokretnostima. Od 2009. je član grupe Nepremičnine SLO+CRO. Od 2013 predsednik je uprave ove grupe.

 Glavni menadžer za hrvatsko tržište nekretnina Mreža Nepremičnin d.o.o. postaje 2011. Te 2011. pokrenuo je inicijativu profesionalnog i interesnog udruživanja slovenačkih i hrvatskih eksperata koji posluju i posreduju nekretninama. Osnivač i pokretač je Slovenačkog okruglog stola od 2012. vezanog za teme prometa nekretnina namenjen ekspertima analitike, arhitektama, ekonomistima, bankarima i savetnicima. Početkom decembra 2012. u Ljubljani pokrenuo je inicijativu za organizaciju trilateralnog skupa profesionalaca iz Hrvatske, Slovenije i Srbije koji su prvi put zajedno sedeli i diskutovali o stanju razvoja tržišta nekretnina svakog tržišta posebno i zajedno.


Svojim učeščem i eneregijom radi na prepoznatljivosti lokalnih tržišta kao i na povezivanju stručnjaka specijalizovanih za promet nepokretnosti kao i za veču prepoznatljivost struke u lokalnom i regionalnom smeru.  Od aprila 2014. na trilateralnim skupovima u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu, priključuju su se i profesionalci iz Bosne i Hercegovine. Jože Podgoršek je i osnivač i direktor HIŠKA ABC d.o.o. To je organizacija osnovana 1999. a specijalizovana je za vođenje i posredovanje nekretninama na tržištima Slovenije i Hrvatske.