REBEC vesti
Otvaranje REBEC 2012 događaja

 

U ponedeljak, 18. juna u 13h na Beogradskom sajmu, u hali IV na prvom spratu, održaće se svečano otvaranje ovogodišnjih REBEC događaja.

Prilikom svečanog otvaranja biće upriličeno i otvaranje izložbe izabranih izvedenih sportskih objekata u Lonodnu koji su izgrađeni u povodu održavanja ovogodišnje Letnje Olimijade.

To je izuzetna prilika da se prikažu savremena svetska dostignuća sportske infrstrukture koja u isto vreme predstavljaja urbanističku nadogradanju i investicioni poduhvat, posebno vezan za poboljšanje energetske efikasnosti i kvaliteta sportskih objekata svakog posebno i sveukupno kao celine!

To je takođe prilika da se domaćoj široj i stručnoj javnosti ukaže na savremena stremljenja u postizanju definisanih kvaliteta čija se osvajanja svakodnevno ostvaruju širom celog sveta.

Ovo je skroman pokušaj organizatora da ovom izložbom skrenu pažnju na izuzetnu važnost postignutih rezultata u Londonu.

Očekujemo Vas na otvaranju!

 

“Za 5 dana do stana” – akcija za povoljniju i bržu kupovinu nekretnina
img

Ovogodišnji REBEC je na svoj petogodišnji jubilej pokrenuo veliku promotivnu akciju „Za 5 dana do stana“ zajedno sa Klasterom nekretnine (udruženje agencija za promet nekretnina) i Piraeus bankom. Akcija traje od 18. do 22. juna 2012. godine. Kupcima nekretnina se u okviru ove akcije omogućuje da brže i jeftinije dođu do željene nekretnine jer im se nudi jedinstvena mogućnost da kupovinom stana u tom periodu uštede do 5% njegove vrednosti. Organizatori akcije su zamolili sve strane koje učestvuju u prometu nekretnina da se tokom trajanja ove akcije odreknu dela svoje zarade kako bi kupci na povoljniji način došli do stanova. Ovom akcijom se nudi jedinstven koncept povoljnije i brže kupovine nekretnina.

Kako se ostvaruje popust?

1.      Ponuda stanova i popusti

Kupcima nekretnina se na sajtu www.klasternekretnine.net nudi više od 3000 stanova. Klaster nekretnine je u dogovoru sa vlasnicima ponuđenih nekretnina dogovorio popust u ceni. Visina popusta za svaku od nekretnina se može videti u ponudi na ovom sajtu. Tokom trajanja akcije agencije za promet nekretnina, članice Klastera, su dale su popust kupcima na svoje usluge, tako da od kupca naplaćuju proviziju u iznosu od 2 %. Ovim su smanjile ukupni trošak koji kupac mora da plati prilikom kupovine stana.

2.       Povoljan stambeni kredit

Piraeus banka tokom ove akcije nudi vanredno povoljne stambene kredite. Detalji ove ponude se takođe mogu pronaći na sajtu www.klasternekretnine.net kao i u svim poslovnicama ove banke u Srbiji.

3.       Sve na jednom mestu

One koji su odabrali stan iz ponude organizatori pozivaju da između 18. i 22. juna dođu na Beogradski sajam u halu 4, na I sprat (od 9 do 19 časova) na štand akcije „Za 5 dana do stana“ gde ih na jednom mestu očekuju predstavnici agencija za promet nekretnina, Piraeus banke i sudski overivači kako bi obavili sve neophodne administrativne procedure za kupovinu stana.

Ova akcija se odvija u sklopu ovogodišnjeg REBEC-a od 18. do 20. juna na Beogradskom sajmu u hali 4. čiji se osnovni termin održavanja, zbog ove akcije, produžava do 22 .juna

Za sve dodatne informacije o ovoj akciji i načinu da povoljnije i brže dođete do svoje nekretnine možete nam se obratiti na office@klastenekretnine.net. Svi navedeni popusti važe za sve transakcije koje su započete zaključno sa 22. junom 2012. godine.

 

O Klasteru nekretnine

Klaster nekretnine je udruženje agencija za nekretnine čije je osnivanje iniciralo Ministarstvo poljoprivrde, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Osnovna ideja bila je da poslovne snage treba ujediniti u cilju unapređenja tržišta nekretnina, bolje povezanosti sa bankama, advokatima, javnim beležnicima, osiguravajućim društvima... Članice Klastera su osim renomiranih posrednika u prometu nepokretnosti i dve naučne institucije  - Institut ekonomskih nauka u Beogradu i Centar za razvoj klastera Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. 

Listu agencija članica Klastera nekretnine i njihovu celokupnu ponudu nekretnina možete pronaći na našem sajtu www.klasternekretnine.net

HTL Forum na REBEC 2012 manifestaciji
img

Na ovogodišnjem V-tom po redu REBEC-u koji će se održati od 18-20 juna u svom osnovnom programu, između ostalih biće održan prvi put HTL (Hotel/Turizam/Razonoda) Forum posvećen razvoju hotelsko/turističke industrije i destinacija vezanih za razonodu u Srbiji i regionu.

To je noseći deo konferencijskog dela REBEC – a 2012. U bloku od tri međusobno povezanih panela biće prvo predstavljene teme vezane za pripremu i dolazak brand hotela u Srbiju i region i kakav je njihov uticaj na podizanje vrednosti na tržištu nekretnina Srbije i regiona. Zatim sledi tema nazvana „Razvoj hotela: glavne uloge u tri koraka“ a ceo pomenuti blok biće završen sa tri izuzetne prezentacije hotelskog brand razvoja.

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo prezentaciju hotela Hilton Podgorica, projekte Crowne Plaza i Radisson hotel „Stari mlin“ u Beogradu.

Od potvrđenih govornika, čije kraće CV-je možete videti na REBEC sajtu želimo posebno da istaknemo predstavnike sledećih kompanija – učesnica/govornika/prezenatcija: PKF iz Beča, Horwath Consaltinga i Godiva Consaltinga iz Hrvatske, URBIS-a iz Srbije, predstavnika brand hotela ACCOR, HILTON, CROWNE PLAZA i RADISSON kao i specijalizovane profesionalce koji će nastupiti ispred CMS i EBRD Hrvatska kao i Soravia Grupe iz Srbije.

Upoređujući protekle 4 godine, ovaj HTK Forum u konferencijskom delu REBEC-a je najkvalitetniji koji je do sada programski i na ovaj način ponuđen publici.      

 

 

REBEC predstavljen na REXPO-u u Zagrebu 19/20 april 2012.

U Zagrebu je 19 i 20. aprila održana premijera REXPO-a specijalizovane sajamsko/konferencijske manifestacije posvećene investiranju u razvoj nekretnina u regionu bazena Jadranskog mora. Sa preko 750 učesnika  u sajamkom delu i skoro 100 govornika u konferencijskom delu, potvrđena su pozitivna očekivanja i posetilaca i organizatora.

Ovo je bila izuzetna prilika da se pred okupljenim profesionalcima iz Amerike, Evrope i regiona predstave i inevsticioni potencijali iz Srbije. Zbog toga su organizatori ovogodišnjeg REBEC-a u saradnji i dogovoru sa kolegama iz Zagreba sproveli jednu prezentaciju ovogodišnjeg konferencijskog i sajamskog okvira REBEC-a 2012.

U sprovedenoj anketi potvrđeno je da su ove godine zaista vrhunske teme u Srbiji razvoj retaila, hotelske i industrije razvoja logističkih centara i da Srbija zaista šta ima kvalitetnog da ponudi. Posebno poztivna reakcija na ponuđene teme i sveukupni program bila je od popsetilaca iz Austrije, Britanije, Slovenije i naravno iz Hrvatske. Ove godine na REBEC manifestaciji biće ponovo održana dva panela na ovu temu sa reprezentatvinim sagovornicima posebno iz Austrije i regiona.

Takođe nesporni potencijali u domenu retail industrije i evidentan nagoveštaj dolaska velikih lanaca i imena iz te industrije, dodatno potvrđuje skoriji početak oporavka tržišta nekretina u Srbiji. Sa druge strane najava dolaska velikih operatera iz razvoja industrije logističkih skladišnih usluga  dodatno uverava da će se deo tržišta u Srbiji i u ovom domenu potpuno urediti i približiti evropskim standardima.            

MIPIM 2012 bez štanda iz Srbije

Ove godine od 6-9. marta održava se MIPIM 2012. U Kanu se svage godine, u drugoj nedelji marta  okupi svetska elita koja biraju mesta svojih novih investicija po svetu. Takođe profesionalci koji pokreću investicione projekte koriste ovu priliku da uspešno pornađu svoje nove partnere partnere koji će uglavnom imati ulogu da zaokruže ciljanu investiciju.   

Ova godina na MIPIM 2012 će po mnogo čemu biti ključna za Srbiju.

Prvo, na prestižnom FDI bijenalnom takmičenju, iz Srbije je prvi put u nekoliko kategorija rangirano ukupno 7 gradova i investicionih destinacija. Najviše mesto je osvojila opština Inđija i to drugo po vrednovanju efektivnosti utrošenih sredstava od strane investitora dok je u istoj kategoriji takmičenja opština Sremska Mitrovica osvojila treće mesto. Vojvodina je rangirana kao četvrta takođe po ključu efektivnosti utrošenih sredstava dok je Vranje osvojilo peto mesto u konkurenciji mikro gardova u kojoj konkrenciji je Zaječar zauzeo sedmo mesto. Još jedno sedmo mesto osvojio je Beograd u konkurenciji efektivnosti utrošenih sredstava dok je Subotica deseta u rangu gradova Južne Evrope za primenu FDI strategije. Na svečanoj dodeli nisu bili predstavnici opštine Vranje i Grada Beograda.

Drugo, naš arhitekta gđa Nataša Bajc nastupila je kao jedini pozvani profesionalac iz Srbije na HTL konferenciju. Ispred svoje firme "Urban Design" prikazala je projekte vezane za razvoj hotelske industrije u Srbiji i Crnoj Gori u kojima sa svojom firmom učestvuje kao projektant.

Treće, posle deset godina kontinuiteta nastupanja, Srbija ove godine nema svoj štand. Iz regiona sem Makedonije i Bosne i Hercegovine koje se inače na ovoj manifestaciji i nepojavljuju, pristuni su predstavnici Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. To je još jedan od pokazatelja dugoročne strategije permanentnog pojavljivanja na MIPIM-u bez obira na sve otežavajuće okolnosti.

Ove godine zvanično je zabeleženo ukupno preko 19500 posetilaca iz 81. zemlje sveta dok je prikazano 4200 potencijalnih projekata koji traže svoje investicione partnere.

U naredna dva nada održaće se dodela svečanih nagrada u 7 kategorija vrste investicija/objekata kao što će se u petak takođe održati nekoliko završnih prezenatcija na štandu Qatara, Londona i posebno štandovima nemačkh gradova Minhena, Berlina i Frankfurta. Inače ove godine, Nemačka je zemlja domaćin na MIPIM 2012. manifestaciji

 

Izvor AG nekretine / REBEC  

 

media