Šta se može dodatno ponuditi investitorima u Srbiji

2014-04-08
image
utorak 8. april 2014.

Nije toliko čest slučaj da su opštine po Srbiji potpuno uredile imovinu lokacija koje imaju nameru da nude potencijalnim investitorima na dalji razvoj. Kako je na otvaranju Capitol retail parka izjavio gradonačelnik grada Šapca, gdin Miloš Milošević, vrlo važna stvar koja se može ponuditi investitorima je apsolutno uređena lokacija koja je predmet interesovanja. Lokacija mora da bude i imovinski i infratsruktrno potpuno rešena.

Naravno i finansijski aspekt vrednosti te imovine mora takođe biti prihvatljiv za investitora. To je uglavnom prvi korak koji privuče potencijalnog investitora pogotovo kada može da bira poziciju, veličinu lokacije kao i infrastrukturne kapacitete na njoj.
Drugi, još važniji korak, je onaj kada potencijalni investitori shvate da je lokalna samouprva najbolji lokalni partner sa kojim će se svi problemi tokom razvoja ciljane investicije urediti i rešiti. Bez tog partnerstva nema uspeha za investiciju a bez uspešne investicije nema novih radnih mesta a bez njih ni napretka u Srbiji.