Mesec dana do Expo real 2018, 10 Septembar

2018-09-10
image
Približava se svečano otvaranje ovogodišnjeg Expo Real sajma. U okviru 6 hala u nizu hala A, B i C, koje su već izdate izlagačima, zauzeto je oko 70.000m2. Pred očekivanih nešto preko 40.000 ovogodišnjih posetilaca prikazaće se investicioni proizvodi nekretnina, koji će potražiti svoje kupce / korisnike.

Kako smo već objavili polovinom jula, ove godine na Expo Realu, Srbija će pored specijalizovanih posetilaca imati i svoj štand. U hali A1 na poziciji 210 nalaziće se štand Srbije. U međuvremenu potvrđen je nastup kompanije Adacta u hali C1 na poziciji 031. Doduše na suprotnom kraju sajma ali kao u neka “srećna vremena”, recimo 2004, 2007, 2008 i 2010, domaće investiciono tržište nekretnina biće zastupljeno sa vise izlagačkih punktova.
 
Srbija u konferencijskom programu
Kao što smo rekli, Srbija i njeno tržište nekretnina je osvojilo regionalno vrhunsku poziciju. Temeljno i kontinuirano gradila se ta pozicija. U tom periodu ceo region Jugoistočne Evrope je po više ključnih parametara sustigao region Centralne Evrope / CEE. Verovatno je to bio jedan od razloga da se na dva, za sada objavljena panela o tržištima CEE-a i SEE-a, u okviru “Investment Lokaction foruma”, ona uporede sa dve teme: “Proizvodnja i mobilnost: Industrija i logistika” i “Promena staro u novo / Revitalizacija”.
 
Prvi navedeni panel počinje u ponedeljak 8 oktobra u 10 sati a drugi istog dana u 11 sati. Ovi paneli će se održati na spratu u hali B1 u sali B11 Na ovim panelima, mogu se očekivati govornici iz Srbije što će dodatno potvrditi značaj I vrednost investicionog tržišta nekretnina u Srbiji.
Svetski priznata konsultantska kompanija CBRE u hali A na poziciji 441 imaće u suizlagačkom smislu i svoj poslovni entitet iz Srbije. U kombinaciji sa štandom VIP-a / RAS-a sa sedam opština iz Vojvodine (Subotica, Kikinda, Sombor, Novi Sad, Zrenjanin, Sremska Mitrovica i Pančevo) u hali A i štandom Adacta u hali C čini se da će Srbija ponuditi adekvatno predstavljanje svojih investicionih potencijala I pratećih konsultantskih specijalizovanih usluga.

 
Očekivana poseta iz Srbije
Dok se piše ovaj tekst, u bazi podataka sa sajta ovog događaja, može se videti za sada objavljen spisak sa sadržajem i podacima posetilaca iz Srbije. Pored predstavnika naših izlagača mogu se videti posetioci ispred kompanija kao što su BWK, Case 3D, advokatske kancelarije Karanović Nikolić i advokatske kancelarije Marić & Mujezinović koja se nalazi u lancu svestke kancelarije Kinsteller.

Nadamo se da će se u naredne tri nedelje povećati broj posetilaca iz Srbije i da će oni svojim prisustvom adekvatno podržati sajamski nastup naših izlagača. Do tada, svim zainteresovanim predlažemo istraživanje sadržaja sa adrese www.exporeal.net. Tvrdimo da će na njima za svakoga po nešto pronaći.

Vidimo se u Minhenu.