Srbija u konferencijskom programu Expo Real-a 2015.

image
Kao i do sada poslednjeg dana održavnaja Oktobar festa koincidira sa prvim danom Expo Real-a.  Prošlogodišnji uspeh organizatori Expo Real-a su predstavili sa ukupnu 1655 izlagača (2 više nego 2013) iz istog broja zemalja (34 zemlje sveta) i ukupno 36900 posetilaca (900 više nego 2013.). Prošle godine Srbija je imala jednog izlagača, region Banata i nije bila tematski zastupljena u bogatom trodnevnom  konferencijskom programu.

Ove godine organizatori Expo Real-a su posvetili pažnju našem regionu koga najčešće zovemo ili definišemo pod imenom Zapadni Balkan ili tržišta Yugo sfere. Već je objavljeno da će u okviru Investment Location Foruma, biti predstavljena tri tržišta i to: Slovenije, Hrvatske i Srbije. Ovo je inače tradicionalan forum  gde se Srbija i ranije svake parne godine predstavljala samostalno. Sada organozatori uviđaju potrebu da se u kontekstu jedne šire teritorije tri tržišta predstave potencijali iz ove tri, sada nezavisne države.

Za sada još nema objave o govornicima, kao što tokom raspoloživog pretraživanja postojeće baze nema informacija o izlagačima iz ove tri države. Nadamo se da su organizatori dobro predvideli i da će njihova očekivanja učešća  izlagača sa ova tri tržišta do otvaranja ovogodišnjeg Expo Real događaja biti uspešna i očekivana.