Biljana Vlajić, Direktor za investicije i razvoj, Javno Komunalno preduzeće „Parking servis“

2020
image
Biljana je direktor za investicije i razvoj u Javnom komunalnom preduzeću „Parking servis“ gde je skoro 20 godina odgovorna za isporuku glavnih projekata. Biljana je diplomirala urbano planiranje na Univerzitetu u Beogradu gde je i stekla master studija iz arhitekture i urbanizma. Strastvena je prema dobro dizajniranim, ekološko-odgovornim i optimalno izvedenim zgradama i kvalifikovani je član LEED zelene Asocijacije.

Njen nedavni veliki uspeh je izvođenje projekta novouređenog, super pametnog i ekološki prihvatljivog parkirališta na Obilićevom vencu u Beogradu, za koje je JKP Parking Servis osvojio nagradu Evropskog udruženja parkirališta, za najbolje razvijen evropski projekat 2019. godine.

Njena uloga u JKP Parking servisu Beograd je uređenje, organizacija i odgovornost za rad dva odeljenja. Pored toga zadužena je i za vođenje, planiranje, kontrolu i usmeravanje razvojnog procesa, obezbeđivanje dokumentacije za izgradnju, rekonstrukciju, obnovu i sanaciju zgrada.

Biljanina uloga uključuje analizu potencijalnih lokacija za nove parking objekte, investiciono i poslovno planiranje, kao i projektovanje i izvođenje novih projekata za Parking Servis.

Takođe je odgovorna za implementaciju projekata održivih građevina u skladu sa LEED sertifikatom.