Nevena Kostić, Vlasnik & Direktor, Retail SEE Group

2019
image
Nevena Kostić je diplomirala 2005. godine Sociologiju i Medijsku komunikaciju u Londonu na Univerzitetu “City University”. Svoju karijeru u oblasti nekretnina je započela 2005. godine u Srbiji, kao konsultant za Colliers International i 2008. godine je prešla u King Sturge, da bi četiri godine radila kao retail konsultant za razne projekte, uključujuci retail parkove, tržne centre i robne kuće. Takođe, 2008. godine udruženje International Council of Shopping Centres joj je dodelio sertifikat za uspešno završen kurs "Marketing nivo 2"  na European Retail Property School u Amsterdamu.

Posle 6 godina iskustva u nekretninama i sa obrazovanjem iz oblasti medijske komunikacije, Nevena je osnovala 2012. godine kompaniju Retail SEE Group, koja vodi prvi biznis portal retailsee.com o maloprodajnim investicijama u regionu jugoistočne Evrope.

Na sajtu, retailsee.com objavljuje dnevne vesti o ekspanziji maloprodajnih kompanija, promoviše tržne centre i ponude za franšize u regionu i nudi online sistem za povezivanje i razmenu poruka izmedju internacionalnih i regionalnih predstavnika maloprodajnih kompanija.

Danas, preko 3.000 registrovanih predstavnika kompanija iz oblasti nekretnina I maloprodaje se oslanja na Retail SEE Group, kako bi dobijali dnevne vesti o maloprodajnim investicijama iz regiona jugoistočne Evrope i povezivali se sa novim poslovnim partnerima iz sveta.