Nebojša Crnobrnja, Potpredsednik za strateški razvoj, PSP-Farman Holding

2019
image
Nebojša Crnobrnja je potpredsednik za strateški razvoj PSP-Farman Holdinga, multinacionalne kompanije za investiranje u nekretnine, koja se bavi projektovanjem, razvojem i izgradnjom različitih priroda projekata. PSP-Farman Holding je švajcarska kompanija, sa međunarodnim kancelarijama u Moskvi, Kijevu, Beogradu, Briselu, Ženevi, Trstu i Londonu. U protekle tri decenije, PSP-Farman je razvio više od 200 različitih projekata, uključujući banke, office zgarde, javne i stambene zgrade, komercijalne objekte, industrijske objekte i sportske centre, u ukupnom iznosu od preko 2 miliona kvadratnih metara.
 
U okviru regiona Jugoistočne Evrope PSP-Farman Holding je prepoznatljiv po nagrađivanom projektu koji se koristi u kombinaciji West65 koji se nalazi u Beogradu, Republika Srbija, a prva faza projekta je završena u leto 2018. godine i tekući razvoj druge faze koja se sastoji od značajne stambene kule i šoping centra.
 
PSP-Farman Holding je takođe poznat po svom projektu hotela Marriott, koji se nalazi u samom srcu centra Beograda. PSP-Farman Holding upravlja celokupnim procesom razvoja uz primenu vlastitog razvijenog 5D BIM softvera BEXEL, koji osigurava precizno planiranje i isporuku svakog projekta. Kao član PSP-Farman Holdinga, Bexel Consulting je globalni lider u BIM tehnologiji i upravljanju projektima i prisutan je u više od 20 zemalja (www.bexelconsulting.com).
 
Gdin Crnobrnja se školovao u Srbiji i Rusiji, a magistrirao je međunarodnu ekonomiju. Karijeru je započeo u oblasti finansija i unutrašnje kontrole u ​​okviru različitih multinacionalnih kompanija u Grčkoj i Srbiji. Godine 2004. gospodin Crnobrnja se pridružio rukovodstvu PSP-Farman Holdinga i od tada je imenovan na nekoliko rukovodećih pozicija unutar grupe. Od januara 2018. godine obavlja funkciju potpredsednika za strateški razvoj. On je zadužen za sve glavne razvojne, građevinske, finansijske i komercijalne aranžmane grupe, korporativne odnose sa svim vladinim i javnim institucijama, M&A i druge strateške aktivnosti.
Gdin Crnobrnja tečno govori engleski i ruski jezik i ima medijatorsko znanje grčkog jezika.