Ulrich Wirmer, Vodeći direktor razvoja, Centralna Evropa, Hilton

2018
image
Ulrich (Uli) Vidmer, generalni direktor za razvoj CentralNE Europe Hilton struktura u kojima je od 2006. godine. Uli je odgovoran za razvoj čitavog Hilton portfelja brendova na ključnim tržištima Nemačke, Austrije i Švajcarske i drugih regija Centralne Evrope.

Njegova oblast delovanja uključuje procenu lokacija i koncepta hotela u pogledu profitabilnosti i usklađivanja sa strateškim ciljevima vlasnika ili nosiocim franšiza brendova Hiltona, koordinaciju različitih internih i eksternih projektnih partnera pa do zaključivanja pregovora i potpisivanja ugovora.

Uli je započeo karijeru u hotelskoj industriji u Švajcarskoj školi hotelskog menadžmenta 1984. godine i radio je u nekoliko operativnih i korporativnih hotelskih funkcija. Njegova karijera i razvoj počela je sa InterContinental Hotel grupom 2009. godine. Završio je magistar poslovnih studija sa AKAD-om.

Uli je rođen u Švajcarskoj, odrastao u Irskoj, trenutno živi u Nemačkoj i smatra sebe "evropskim". Oženjen je i ima  troje dece. Provodi slobodno vrijeme kao pomolog.