Boris Damjanović, Director Razvoja, OSA Računarski Inženjering, Serbija

2016
image
Boris Damjanović je jedan od osnivača infomatičke kompanije OSA Računarski inženjering, iz Beograda, u kojoj radi na poziciji direktora razvoja. Od početka profesionalne karijere posvećen je razvoju i novim tehnologijama, Bio je među prvima koji su računare korisitili za projektovanje, pa je tako već 1986. nastala knjiga "AutoCAD, projektovanje i konstrsanje na računu", čiji je Boris autor. Sve do danas uspešno vodi razvoj različitih rešenja, među kojima su najpoznatija familija softverskih proizvoda UniDocs Business Box i Data Mail Server. 
Sport je nešto što se proteže kroz čitav njegov život. Mladost, sve do završetka studija je posvetio igračkoj karijeri kao stonoteniser više prvoligaških ekipa. Nakon završetka igračke karijere, uz profesionalne obaveze u firmi pomoagao u radu stonoteniske organizacije i kluba. Kruna rada u ovoj oblasti je organizacija prvenstva Evrope u stonom tenisu u Beogradu, 2007. godine, kada je bio na čelu ekipe koja je organizovala prvo veliko međunarodno takmičenje u tek otvorenoj Beogradskoj Areni.
Igrajući golf, rodile su mu se različite ideje vezane za razvoj ovog sporta u Srbiji. Tako je 2014. uspostavio uspešan zatvoreni golf trening centar, u kome se svakodnevno, pod stručnim nadzorom trenera usavrša veliki broj golf igrača svih generacija.