Dr Slaviša Pešić, Grupacija posrednika u prometu nepokretnosti Srbije, Privredna Komora Srbije, (član Predsedništva)

2015
image
Dr Slaviša Pešić je vlasnik i direktor agencije za nekretnine Riznica iz Niša, koju je osnovao 2004 god., nakon dugogodišnjeg rada u Elektronskoj industriji u Nišu i u prosveti.
 
Multidisciplinarni menadžer koji je u svojoj profesionalnoj karijeri kombinovao različite vrste iskustava kojima je kompletirao sebe za različite projekte - od inženjeringa u proizvodnim procesima, preko rukovođenja proizvodnjom i raznih menadžerskih pozicija do naučnog rada, i rukovođenja razvojnim timovima za unapređenje proizvodnje i uopšte poslovanja. Svoje inženjersko i proizvodno iskustvo sticao je u sistemu „Ei-Niš“, u fabrici „Ei Štampana kola“, koja je upošljavala oko 400 radnika i  koja ima veoma složenu proizvodnju sa mnogo procesa i proizvodnih puteva. Tu je prošao put od procesnog inženjera, preko tehnologa pripreme proizvodnje do menadžerskih pozicija kao što su Direktor razvoja i marketinga i Generalni direktor. Svoj naučni razvoj vezao je za Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu na kome je stekao zvanje Magistra tehničkih nauka i Doktora tehničkih nauka na katedri za elektrohemiju. Objavio je 12 naučnih i stručnih radova u renomiranim domaćim i stranim časopisima i na simpozijumima, uključujući Svetski simpozijum elektrohemičara u Pavii, Italija 1999 god. Radovi su mu citirani u monografiji „Fundamental Aspects of Electrometalurgy“ koju je publikovao Kluwer Academic/Plenum Publishers 2002. Ono što mu je nedostajalo pri izradi investicionih projekata, bilo je poznavanje nekretnina i njihove uloge u investicijama. To je nadoknađeno formiranjem firme koja se bavi nekretninama, u kojoj su dalje usavršavane i primenjivane tehnike prodaje, marketinga i brendiranja firme. Agencija „Riznica“ je stekla visok renome u svom gradu i uopšte u Srbiji.
 
Agencija “Riznica” je član Klastera Nekretnine i jedan od osnivača Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti u Privrednoj komori Srbije gde je dr Slaviša Pešić i član Predsedništva, i grupa za edukaciju, arbitražu i prijem novih članova.
 
Organizovao je više konferencija u Nišu vezanih za unapređenje poslovanja u oblasti posredovanja u prometu nepokretnosti, promociju Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti i udruživanje u ovoj oblasti sa kolegama u Srbiji i na međunarodnom tržištu.