Ivan Josimović, Osnivač i Generalni director, SEE project, Srbija

2024
image
Ivan je iskusni poslovni konsultant iz Beograda, sa bogatom karijerom u razvoju i upravljanju projektima u Jugoistočnoj Evropi. Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, gde je stekao osnovu za svoju uspešnu karijeru u poslovnom konsultingu i menadžmentu.
Još 2007. prvo iskustva u oblasti digitalizacije poslovnih procesa stekao je kao deo CRM tima Telenora. Od 2013. godine, Ivan je vlasnik i radi kao poslovni konsultant za SEE project-u, konsultantsku i razvojnu kompaniju sa sedištem u Beogradu, koja je fokusirana na saradnju u Jugoistočnoj Evropi. Ivan je odgovoran za komunikaciju sa državnim institucijama, lokalnim samoupravama, OCD i poslovnim segmentom. Njegove ključne odgovornosti uključuju postavljanje institucija inovativnog okruženja, razvoj klastera i mreža, ekonomske analize i procene potreba, kao i upravljanje projektima. U okviru SEE project-a, Ivan je učestvovao u značajnim projektima kao što su promocija Programa Inovacionog fonda Republike Srbije, Fonda za Razvoj Republike Srbije, Programa prekogranične saradnje. Ivan je takođe imao ključnu ulogu kao projektni menadžer u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, tu je podržavao strateški menadžment i razvoj kapaciteta za EU integracije, sa posebnim fokusom na povećanje lokalnih k apaciteta i unapređenje sistema poslovnih procesa unutar Ministarstva unutrašnjih poslova. Ivan je blisko sarađivao sa lokalnim samoupravama, posebno značajno kao projektni menadžer za Opštinu Stari Grad u Beogradu, gde je pružao usluge operativnog upravljanja, razvoja programa i promocije Eureka inovacione laboratorije "NewGenerationSkills". Njegove odgovornosti su uključivale mentorski rad sa učesnicima, praćenje pisanja projekata, terensko praćenje i pripremu detaljnog trening programa.
Sa svojim bogatim iskustvom i ekspertizom, Ivan je doprineo mnogim uspešnim projektima i inicijativama, pružajući značajan doprinos razvoju i unapređenju poslovnih i inovacionih kapaciteta u Srbiji i region sa posebnim fokusom na digitalizaciju poslovanja.