Milovan Novaković MRICS, Managing Ddirector, Colliers, Crna Gora

2024
image
Pridružio se Colliers International 2007. godine kao ICAS referent.
Godine 2009. preuzima ulogu starijeg predstavnika i koordinira sve aktivnosti kancelarije u Crnoj Gori zajedno sa Regionalnim direktorom za Jugoistočnu Evropu.
Krajem 2010. godine zvanično postaje generalni direktor Colliers International-a u Crnoj Gori.
Specijalizirao se za usluge upravljanja nekretninama i uspešno je sprovodio različite vrste istraživanja vezanih za sve vrste nekretnina, kao što su hoteli i letovališta, industrijski prostori, kancelarije i maloprodajni objekti, zemljišta i stambene jedinice, i učestvovao je u svim velikim projektima koje je Colliers realizirao u Crnoj Gori.
Sertifikovan je procenitelj i LEED kvalifikovan profesionalac. Trenutno je predsednik Upravnog odbora Green Building Council Crne Gore, organizacije čiji je suosnivač Colliers. Od decembra 2014. godine član je Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i pre pridruživanja Colliers International-u radio je kao Computer Desinger, istraživački asistent, savetnik za marketing, Financial Officer, marketing menadžer i slobodni preduzetnik.
Kroz aktivnosti GBC-a Crne Gore, čiji je osnivač, edukuje društvo o važnosti postizanja ravnoteže između ekologije, društva i ekonomije.