Viktorie Souckova, MgA, RIBA, CKA, generalni direktor, Bogle Architects, kancelarija u Pragu

2024
image
Viktorie je generalni direktor kancelarije Bogle Architects u Pragu.  
Diplomirala je na UMPRUM Pragu 2000. gde je studirala kod Eve Jirične. Od 1999. radila je u Foster + Partners u Londonu na zgradi „Metropolitan Varšava“ u Poljskoj i na tribini Njuberi trkališta u Velikoj Britaniji.
Godine 2001. Viktorie je radila u Budenburg kući u Mančesteru, a od 2002. na Beksli poslovnoj akademiji koja je 2004. godine ušla u uži izbor za Stirlingovu nagradu. Potom je usledio projekat „Kvartermil“ u Edinburgu.
Godine 2007. Viktorie se vratila u Prag gde se pridružila Hamiltonsu (kasnije BFLS) da vodi njihovu kancelariju u Pragu. Praksa je reformisana u BFLS 2010. i Viktorie je iste godine postala saradnik. Prađka kancelarija je postala deo Bogle Architects 2012. godine.
Viktorie je radila na masterplanu za Nakladove nadraži Žižkov i Međunarodni centar za laserska istraživanja ELI Beamlines u Dolnji Brežani, Prag (270 miliona evra, finansira EU). Ova međunarodna istraživačka i tehnološka ustanova za eksperimentisanje lasera ​​velike snage završena je 2015.
Kao generalni direktor za Evropu, Viktorie nastavlja da širi kancelariju u Pragu – ključni projekti uključuju nagrađivanu luksuznu stambenu šemu Sarecki Dvur, Top Residence Pomezi, kancelarije Astrid i rezidencijalne, zgrade Fakulteta Univerziteta Mephared II i mnoge druge komercijalne, stambene i obrazovne objekte.