Caroline Cole, Osnivač i Direktor, Colander Associates, London, Velika Britanija

2024
image
Kerolajn je osnivač i direktor kompanije Colander Associates. Nadovezujući se na svoju posvećenost integrisanom dizajnu, osnovala je Ekuilibrium Mrežu kroz jedan od događaja u seriji “Colander Conversations”.
Studirala je arhitekturu u Nju Holu u Kembridžu i tokom svog profesionalnog života radila je i kao konsultant za dizajn i kao klijent koji je naručivala profesionalni dizajn.
Caroline radi sa arhitektama, pejzažnim arhitektama, dizajnerima i inženjerima konsultantima, pomažući im da razviju i vode efektivne kreativne poslove. Takođe radi sa klijentima kako bi identifikovala najbolje projektantske timove za njihove projekte. Ona je inspirisala mnoge od najuspešnijih arhitektonskih praksi u Velikoj Britaniji da razviju svoje poslovanje, uključujući brojne dobitnike Stirlingove nagrade, i radila je zajedno sa nekim od najuticajnijih programera i vlasika objekata, pomažući im da se formuliše njihov pristup arhitekturi.
Pomogla je u osnivanju Architects Declare i njegove krovne organizacije Construction Declare, globalne mreže koja sada funkcioniše u preko 20 zemalja širom sveta, ujedinjujući sve pravce izgradnje i izgrađeno okruženje u borbi protiv klimatske krize i krize biodiverziteta.
Bila je član upravne grupe odgovorne za vladinu publikaciju „Arhitektonski konkursi, priručnik za promotere“, i bila je u Odboru za razvoj CIC-ovih indikatora kvaliteta dizajna. Predsedavajuća je savetodavnog odbora za industriju na Master kursu IDBE (Interdisciplinarni dizajn za izgrađeno okruženje) na Univerzitetu u Kembridžu; profesor na IE Univerzitetu u Madridu; član Kraljevskog društva umetnosti; poverenik Fondacije Ove Arup; poverenik Muzeja Horniman; Predsednik poverenika SPACE Studios; počasni član RIBA-e i član The Edge-a.
Kerolajn je objavila brojne članke i radove o biznisu dizajna i govorila je na mnogim konferencijama i seminarima kako bi promovisala dobar dizajn klijentima i dobro poslovanje profesijama. Bila je u žiriju  za Design Week Awards, Regionalne nagrade RIBA, Medalju Manser, AJ Top 100 Awards i Inspire Awards koje priznaju žene u graditeljskom okruženju.
U slobodno vreme radi kao keramičar.